u-senati-predstavyly-paket-finansuvannia-na-dollar111-mlrd-z-dopomohoiu-ukraini

У Сенаті представили пакет фінансування на $111 млрд з допомогою Україні

 • 34441 переглядiв

Сенат США представив законопроект на суму 111 мільярдів доларів на підтримку України - понад 15 мільярдів доларів, допомогу Ізраїлю - 10,6 мільярдів доларів, а також фінансування заходів з охорони кордонів. Законопроект стикається з партійними проблемами щодо імміграційних та прикордонних положень.

У Сенаті США представили законопроєкт з національної безпеки на суму близько 111 мільярдів доларів, до якого увійшли надання допомоги Україні та Ізраїлю, а також заходи, спрямовані на захист південного кордону Мексикою. Про це пише газета The Hill з посиланням на документ, передає УНН.

Деталі

Документ має 167 сторінок. У ньому передбачено підтримку України на понад 15 мільярдів доларів, зокрема в таких сферах, як "військова підготовка, обмін розвідданими і посилення присутності в зоні відповідальності Європейського командування".

Законопроєкт також містить 10,6 млрд доларів на допомогу Ізраїлю, яка, як зазначено, включає $4 млрд на протиракетну оборону, а також $1,2 млрд на прискорення розробки системи протиракетної оборони "Залізний промінь.

Також йдеться про 43,6 мільярда доларів на заходи, спрямовані на збільшення виробничих потужностей країни у сфері озброєнь і боєприпасів, на інвестиції в американську промислову базу підводних човнів і збільшення їхніх запасів.

У заяві, що супроводжувала оприлюднення законопроєкту республіканка Петті Мюррей назвала вкрай важливим продовжити нашу підтримку України в цей вирішальний момент і дати зрозуміти Путіну та іншим диктаторам, що вони не можуть просто перечекати, поки Сполучені Штати перечекають.

Сенаторам давно пора припинити прив'язувати партійні та екстремістські імміграційні пропозиції до широко двопартійного доповнення

сказала Петті Мюррей.

Вона додала, що цей пакет також стимулює зусилля всього уряду, спрямовані на припинення потоку фентанілу та боротьбу з транснаціональними злочинними організаціями, які займаються його незаконним обігом.

Доповнення

Це рішення було прийнято в той час, коли переговори про кордон між сенаторами з обох сторін останніми днями зазнали невдачі, оскільки республіканці вимагають, щоб будь-яка угода про надання допомоги Україні та Ізраїлю також включала зміни, спрямовані на посилення безпеки кордонів.

Серед положень — виділення приблизно 1,4 мільярда доларів на наймання "команд суддів з питань імміграції, включаючи помічників адвокатів, юристів, помічників юристів, судових адміністраторів, перекладачів та іншого допоміжного персоналу.

Законопроєкт також передбачає сотні мільйонів доларів на зусилля, спрямовані на вирішення проблеми нестачі зразків ДНК, зібраних у мігрантів, затриманих прикордонним патрулем США", а також на посилення "лабораторного аналізу Адміністрацією з контролю за наркотиками зразків нелегального фентанілу для відстеження нелегальних поставок фентанілу назад до виробників.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖУкраїна працює над тим, щоб отримати схвалення допомоги від США до Різдва, - Кулеба

Демократи кажуть, що законопроєкт також надасть понад 5 мільярдів доларів екстреного фінансування Митній та прикордонній службі США і близько 2,3 мільярдів доларів екстреного фінансування Імміграційній та митній службі США.

Очікується, що законопроєкт буде винесено на перше процедурне голосування в середу, оскільки демократи попереджають, що Україні бракує ресурсів на тлі триваючої війни з Росією.

Однак, на шляху до ухвалення законопроєкту стоїть непростий шлях, оскільки республіканці наполягають на більш агресивних пропозиціях щодо кордону.

Нагадаємо

Українська делегація у складі голови Верховної Ради Руслана Стефанчука, міністра оборони Рустема Умєрова, керівника ОП Андрія Єрмака та посла України у США під час перебування з візитом в Америці зустрілися із спікером Палати представників США Майка Джонсона. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖДопомога Україні від США: спікер Палати представників Джонсон поставив ультиматум Білому дому

Водночас пані посол України у США Оксана Маркарова повідомила, що Сенат США може не ухвалити законопроєкт про додаткову допомогу Україні у середу, 6 грудня, через технічні проблеми. 

Лілія Подоляк

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    США та Швеція підписали Угоду про оборонну співпрацю

     • 30259 переглядiв