u-sankt-peterburzi-zakryly-fakultet-politychnykh-nauk-u-pryvatnomu-universyteti-cherez-ekstremizm

У санкт-петербурзі закрили факультет політичних наук у приватному університеті через “екстремізм”

 • 15694 переглядiв

Європейський університет, який був відомий захистом академічної свободи, став небажаним для диктаторського режиму путіна, особливо після зростання авторитарних настроїв у росії, тому факультет політичних наук у приватному університеті через закрили "екстремізм".

Пише УНН з посиланням на дані Британської розвідки.

19 червня Вчена рада приватного Європейського університету в санкт-петербурзі ухвалила рішення про закриття факультету політичних наук. У 2016 році університет був позбавлений ліцензії через скаргу депутата думи віталія мілонова на Центр гендерних досліджень, який, на його думку, міг сприяти підготовці до "кольорових революцій".

Університет апелював до президента путіна, і ліцензію було відновлено.У 2023 році російська влада провела розслідування щодо діяльності, яку вони класифікують як "екстремізм", тобто критичну до уряду. Європейський університет, відомий захистом академічної свободи, став небажаним для влади, особливо після зростання авторитарних настроїв у росії з часу відновлення путіна на посаді президента у 2012 році та з початком війни в Україні у 2022 році.

Після масштабного вторгнення в Україну адміністрація путіна посилила контроль над вищими навчальними закладами. Введено обов'язковий курс "основи російської державності", були звільнені деякі науковці, які висловлювались проти війни, а також закриті освітні програми, які кремль вважав загрозливими.Ізоляція, що наступила з початком війни, позначилася на російській науці.

За інформацією, опублікованою в "ведомостях", опитування, проведене журналом nature, показало, що раn за останні 12 місяців впала в рейтингу з 71-го на 94-те місце. московський державний університет також знизив свої позиції, посідаючи 420 місце. На санкт-петербурзькому міжнародному юридичному форумі, що відбувся наприкінці червня, обговорювалася підтримка консервативного підходу до освіти, критика вивчення іноземних мов і необхідність заміни "антидержавних" підручників.

Нагадаємо

У рамках пропагандистського проекту кремль планує забезпечити бібліотеки тимчасово окупованих частин України книгами, що повідомляють про "історичну приналежність" рф тимчасово захоплених українських регіонів.

Ірина Колеснік

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Ракетний удар рф по Києву забрав життя 7 людей - КМВА

     • 55692 переглядiв

    Зеленський прибув до Польщі - ЗМІ

     • 116387 переглядiв