ukenru
u-rye-vislovili-zanepokoyennya-cherez-umovi-v-ukrayinskikh-vyaznitsyakh

У РЄ висловили занепокоєння через умови в українських в’язницях

 • 7972 переглядiв

КИЇВ. 19 червня. УНН. Комітет проти тортур Ради Європи висловив занепокоєння з приводу поганих умов утримання в'язнів в українських тюрмах, зокрема через силове "вибивання" зізнань та ситуації з довічно ув'язненими. Про це повідомив комітет у доповіді, передає УНН з посиланням на ВВС Україна.

У звіті спостерігачі, які відвідали кілька українських тюрем у листопаді минулого року, відзначають певні покращення з 2013 року, наприклад, створення єдиної Національної поліції, однак звертають увагу на численні проблеми пенетенціарної системи.

Серед проблемних моментів: жорстокість зі сторони поліцейських, які, за даними комітету, продовжують силою "вибивати" зізнання (з використанням кийків чи пластикових пляшок з водою), погане медичне забезпечення в'язниць, ускладення доступу затриманих до адвокатів, а також перевищення 72-годинних строків затримання без рішення суду.

Особливу увагу спостерігачі звернули на "нелюдські" умови утримання у СІЗО в Одесі та Києві.

Іншою "давньою проблемою" у звіті назвали "проблематичну ситуацію" з тюремним персоналом, який йде зі служби через низькі зарплати і стрес, що створює кадрові проблеми для пенітенціарної системи.

У комітеті вказали, що отримали свідчення про жорстоке поводження з довічно ув'язненими.

Нагадаємо, торік правозахисники розкритикували звіт місії Ради Європи щодо Криму.

Українські Національні Новини

Суспільство