u-rosiyi-zaboronyayut-provoditi-mitingi-druzhinam-mobilizovanikh

У росії забороняють проводити мітинги дружинам мобілізованих

 • 67660 переглядiв

КИЇВ. 15 листопада. УНН. На цьому тижні в Челябінську, Новосибірську та Красноярському дружини мобілізованих збиралися провести мітинг за ротацію і повернення додому їх чоловіків. Однак влада на місцевому рівні заборонила обидва мітинги, нібито, тому що мета акції порушує російський закон “Про збори й мітинги”. Про це повідомляють російські ЗМІ, передає УНН.

Деталі

Слідом за Красноярськом мітинги дружин мобілізованих заборонили в Новосибірську і Челябінську мерія Новосибірська.

“У зв'язку з цим прийнято рішення провести наш мітинг в закритому приміщенні в присутності виключно тих, хто має безпосереднє відношення до мобілізованих”, — сказано в каналі організатор акції.

В Челябінську родичам призовників також відмовили в проведенні мітингу, зате організували зустріч з представниками мерії та Міністерства оборони РФ.

Місцеві ЗМІ пишуть, що родичам російських військових запропонували збільшити відпустки мобілізованих, відшкодовувати вартість квитків і надати можливість проходити лікарські комісії ближче до дому.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: у російському Подільську жінка намагалася спалити військкомат

На питання про повернення чоловіків додому дружинам пообіцяли “передати стурбованість вище”. “у разі невідповідності обіцянок і дій будемо подавати заявку знову, але зараз поки пригальмували темпи”, — заявила одна з активісток.

Згідно з даними росЗМІ, раніше в Красноярську мітинг дружин мобілізованих скасували начебто через ковідні обмеження.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    У росії забороняють проводити мітинги дружинам мобілізованих

     • 67660 переглядiв

    У Тернополі під час лікування зубів помер малюк: що відомо

     • 79512 переглядiв