ukenru
u-rosiyi-visunuli-ostatochne-zvinuvachennya-vsim-ukrayinskim-viyskovopolonenim-moryakam

У Росії висунули остаточне звинувачення всім українським військовополоненим морякам

 • 23305 переглядiв

КИЇВ. 9 липня. УНН. У Росії звинувачення в остаточній редакції пред'явлено всім 24 українським військовополоненим морякам. Про це повідомляє на своїй сторінці в Facebook адвоката Микола Полозов, передає УНН.

"Слідче управління ФСБ Росії пред'явило звинувачення в остаточній редакції всім 24-м військовополоненим українським морякам. Під час сьогоднішніх слідчих дій звинувачення було пред'явлено Андрію Артеменку", - повідомив Полозов.

За його словами, пред'явлення звинувачення в остаточній редакції означає завершення слідчих дій, пов'язаних зі збором і процесуальним закріпленням доказів.

Наступна стадія - ознайомлення з матеріалами кримінальної справи.

"Очікується, що на наступному тижні слідство звернеться в Лефортовський районний суд Москви з клопотанням про продовження строку тримання під вартою щодо всіх військовополонених. Попередня дата судових засідань щодо продовження запобіжного заходу - 17 липня", - написав юрист.

Як повідомляв УНН, слідство ФСБ Росії в Москві 28 червня почало висувати звинувачення в остаточній редакції захопленим в Чорному морі українським військовим морякам за статтею ККР про незаконний перетин державного кордону Росії.

25 листопада 2018 року прикордонні кораблі ФСБ РФ обстріляли і захопили три судна Військово-морських сил ЗС України у складі двох малих броньованих артилерійських катерів "Бердянськ" і "Нікополь" і рейдового буксира "Яни Капу", які здійснювали плановий перехід з порту Одеси в Чорному морі в порт Маріуполь в Азовському морі. Після цього 24 українських моряків заарештували в Криму, потім їх перемістили в російські СІЗО в Москві.

Українські Національні Новини

Політика