ukenru
u-rosiyi-tilki-odne-zobovyazannya-schodo-ukrayini-putin

У Росії тільки одне зобов'язання щодо України - Путін

 • 27629 переглядiв

КИЇВ. 16 червня. УНН. У Росії тільки одне зобов'язання щодо України - сприяти реалізації мінських угод. Про це заявив Президент РФ Володимир Путін на пресконференції за підсумками зустрічі з американським лідером, передає кореспондент УНН.

Цитата

"Що стосується зобов'язань щодо України, у нас зобов'язання тільки одне - сприяти реалізації мінських угод. Якщо українська сторона готова до цього, ми підемо цим шляхом, поза всяким сумнівом", - сказав Путін.

Деталі

Президент РФ згадав про план спільних кроків по Донбасу, представлених Україною в минулому році. На його думку, вони нібито "нічого спільного не мають з Мінськими угодами - це повністю мінським угодами суперечить".

ЧІТАТЙЕ ТАКОЖ: План спільних кроків по Донбасу відклали: проведення виборів поки нереальне

"З цього, які ж тут зобов'язання додаткові може взяти на себе Росія - мені здається, тут відповідь зрозуміла", - додав він.

Нагадаємо

Раніше в Женеві завершився саміт президентів США Джо Байдена і Росії Володимира Путіна, який тривав близько чотирьох годин.

Згідно з американськими ЗМІ, представник Білого дому раніше повідомив, що двостороння зустріч в розширеному складі перервалася о 18:05 по Києву, трохи більше ніж через годину після другої зустрічі.

За даними Білого дому, два президента провели разом 2 години і 38 хвилин - менше 4-5 годин, анонсованих раніше обома сторонами.

Раніше повідомлялося, що підсумкова пресконференція глави російської держави запланована на 19:00 за київським часом, пізніше відбудеться спілкування з журналістами Байдена.

Додамо

Як пише журналіст The Guardian Ендрю Рот, замість трьох раундів переговори обмежилися двома, що стало несподіванкою для журналістів. Це може свідчити або про те, що все пішло не за планом, або навпаки - що сторони вирішили прискоритися з якихось питань.

Як повідомив телеканал "Дождь", джерело в одній з делегацій на питання журналістів, як пройшли переговори, відповіло: "Цілком успішно".

Українські Національні Новини

Політика