ukenru
u-rosiyi-tanut-zapasi-visokotochnikh-raket-kalibri-perekidayut-z-inshikh-strategichnikh-napryamkiv-ft

У росії тануть запаси високоточних ракет, "Калібри" перекидають з інших стратегічних напрямків - FT

 • 653571 переглядiв

КИЇВ. 30 квітня. УНН. За словами західних офіційних осіб, росії не вистачає високоточних ракет у війні проти України, а її збройові заводи не в змозі виробляти достатньо, щоб задовольнити попит, пише Financial Times, інформує УНН.

Обмеження в галузі поставок зброї рф та вплив західних санкцій означають, що Москві доводиться транспортувати ракети з інших частин країни до України, заявили виданню офіційні особи у п'ятницю.

Цитата

"Їх запаси обмежені, вони виснажуються, і ми бачимо, що їм доводиться переміщати ракети "Калібр" з інших стратегічних напрямків, де вони можуть зберігатися", - сказав один західний чиновник, маючи на увазі крилаті ракети морського базування.

"Це має деякі ознаки того, що їх запаси високоточної зброї скорочуються", - додав він.

Деталі

За словами американського чиновника, більшість російських ударів зосереджено на східній частині Донбасу та прибережному місті Маріуполі, вказуючи на неточність.

"Ми думаємо, що це говорить про проблеми, з якими росіяни стикаються з поповненням (високоточних боєприпасів)", - сказав офіційний представник США.

Західний чиновник сказав, що труднощі росії з поповненням запасів керованих боєприпасів були викликані як "якістю їхньої промислової бази", так і західними санкціями, які "обмежують їхню здатність нарощувати потенціал у той час, коли необхідно мати ефект на полі бою".

Доповнення

Британська розвідка в оновленні щодо вторгнення рф в Україну заявила, що російські окупанти мають недоліки у тактичній координації і взагалі стикаються зі значними викликами.

Українські Національні Новини

Суспільство