ukenru
u-rosiyi-prosyat-viznati-azov-teroristichnoyu-organizatsiyeyu-i-zagovorili-pro-mozhlivu-stratu-biytsiv-polku

У росії просять визнати "Азов" терористичною організацією. І заговорили про можливу страту бійців полку

 • 855238 переглядiв

КИЇВ. 17 травня. УНН. Мін'юст росії попросив Верховний Суд визнати "Азов" терористичною організацією та заборонити його діяльність у росії. Це випливає із повідомлення про розгляд адміністративної справи, розміщеної на сайті Мін'юсту росії, на яку посилаються росЗМІ, пише УНН.

Цитата

"Адміністративна справа про визнання українського воєнізованого націоналістичного об'єднання "Азов" (інші використовувані найменування: батальйон "Азов", полк "Азов") терористичною організацією та забороною його діяльності на території російської федерації призначено до судового розгляду на 26 травня о 10:00 у будівлі Верховного суду росії", - цитують ЗМІ повідомлення Мін'юсту.

Додамо

Також зазначимо, що т.в.о. глави фракції ЛДПР у держдумі леонід слуцький запропонував зробити виняток з мораторію на застосування смертної кари у росії для бійців полку "Азов".

"Якщо їхні жахливі злочини проти людяності будуть доведені, знову повторю свою пропозицію зробити виняток із мораторію на смертну кару в росії та дати право суду розглядати можливість застосування найвищого заходу", - написав він у своєму Telegram-каналі.

Раніше

Як писав УНН, в росії вже заговорили про те, щоб заборонити обмін захисників "Азовсталі" на російських полонених. Провести відповідну пропозицію хочуть через держдуму росії.

У Міноборони відповіли, що заява Державної думи російської федерації про наміри заблокувати обмін бійців "Азова", що захищали Маріуполь, направлено на внутрішню пропаганду.

Нагадаємо

16 травня президент України Володимир Зеленський повідомив, що операцію з порятунку захисників Маріуполя розпочато, вона потребує делікатності та часу.

Як повідомила віце-прем'єр Ірина Верещук, на користь збереження життів учора було евакуйовано 52 важкопоранених військовослужбовців.

Після стабілізації їхнього стану очікується обмін наших захисників на російських військовополонених.

У міноборони рф при цьому заявили про "взяття в полон" 265 військових з "Азовсталі", з яких 51 має тяжкі поранення.

Українські Національні Новини

Політика