u-rosii-vyneseno-pershyi-vyrok-ofitseram-zs-rf-za-nevidbyttia-raptovoi-ataky-zsu

У росії винесено перший вирок офіцерам зс рф за "невідбиття раптової атаки ЗСУ"

 • 35176 переглядiв

Два російські офіцери отримали чотирирічний термін за нездатність запобігти ракетному удару України в квітні 2022 року, в результаті якого загинули семеро людей і була знищена військова техніка. Вони можуть незабаром подати клопотання про умовно-дострокове звільнення, оскільки вони вже відбули частину свого терміну.

Суд москви виніс перший вирок офіцерам, які не змогли відбити український ракетний удар, внаслідок чого загинуло семеро окупантів та було знищено 15 одиниць техніки. Про це повідомило росЗМІ, пише УНН.

Деталі

Зазначається, що удару, який став предметом судового розгляду, було завдано ще у квітні 2022 року з боку Харківської області України імовірно ракетами "Точка-У" по складу боєприпасів та техніки, що знаходився в районі села стара нелідівка білгородської області.

Як пише видання, 2-й Західний окружний військовий суд москви розглянув у закритому режимі кримінальну справу стосовно підполковника анатолія бондарєва та майора дмитра дмитракова, які обвинувачувалися в "порушенні правил бойового чергування щодо відбиття раптового нападу на територію росії".

Вирок виявився порівняно м'яким: відповідна стаття передбачає до 10 років ув'язнення в колонії суворого режиму, зазначає видання. Понад півтора року з чотирирічного терміну вони вже відбули, перебуваючи під слідством та судом, а тому незабаром можуть претендувати на умовно-дострокове звільнення.

Відбувши покарання, вони можуть повернутися до збройних сил росії, оскільки звань їх не позбавили.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Родичі російських мобілізованих поскаржилися путіну, що Авдіївку хочуть узяти до Нового року і кидають у м'ясні штурми навіть поранених

Ольга Розгон

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Тейлор Свіфт названо журналом Time людиною року

     • 32743 переглядiв

    В Румунії оголосили загальнонаціональну епідемію кору

     • 31548 переглядiв