u-rosii-porushyly-spravu-proty-prymadonny-ally-puhachovoi-ta-yii-cholovika-maksyma-halkina-za-yikhni-vyslovliuvannia-pro-viinu-v-ukraini

У росії порушили справу проти примадонни Алли Пугачової та її чоловіка Максима Галкіна за їхні висловлювання про війну в Україні

 • 116729 переглядiв

Російська влада порушила справу проти Алли Пугачової та Максима Галкіна за поширення "військових фейків" і "дискредитацію" армії; результати розслідування поки не відомі.

МВС перевіряло співачку Аллу Пугачову та її чоловіка-артиста Максима Галкіна за статтями про військові "фейки" і "дискредитацію" армії. Про це пишуть росЗМІ, передає УНН.

Деталі

До рук російських журналістів потрапила інформаційна довідка до закритої доповіді Слідчого комітету у справі Пугачової.

Згідно з цим документом у 2022 році головне управління МВС москви перевіряло співачку Аллу Пугачову за статтями про "фейки" (ч. 1 ст. 207.3 КК РФ) і "дискредитацію" армії (ч. 1 ст. 280.3 КК РФ).

РосЗМІ стверджують, що матеріали перевірки примадонни надійшли в головне слідче управління СК 2 грудня 2022 року. Про які пости або висловлювання співачки йшлося йшлося, невідомо, зазначається лише, що вона розмістила в інтернеті "завідомо неправдиву інформацію про використання Збройних сил російської Федерації".

Слідчий комітет провів свою перевірку і повернув матеріали у МВС 30 січня 2023 року. Потім 12 березня 2023 року доповідну щодо цієї перевірки було передано до СК. Подальша доля цих матеріалів невідома.

У документах, наявних у розпорядженні журналістів, ідеться, що перевірку за статтею про "фейки" проводили в МВС і щодо щодо чоловіка Пугачової - Максима Галкіна.

Артистові-гумористу закидали провину за публікацію відео, у якому він поширив "завідомо неправдиву інформацію" про те, російська армія "направила бойові реактивні снаряди в заселений людьми будинок в Одесі, внаслідок чого померли люди". Також Галкін, як ідеться в довідці СК, розкритикував дії уряду і збройних сил Росії. Журналісти стверджують, що матеріали перевірки Галкіна 3 серпня 2022 року року повернули в ГУ МВС росії по москві. Чи було за ними ухвалено якесь рішення, як і у справі Пугачової - російським журналістам невідомо.

Додатково

У вересні 2022 року РИА Новости з посиланням на джерело в силових структурах писало, що Пугачову попросили перевірити на предмет дискредитації російської армії. Повідомлялося, що заява надійшла в поліцію Звенигорода, її написала громадянка Росії, однак чи було розпочато перевірку, не уточнювалося.

Про порушення справи щодо Галкіна в липні 2022 року повідомляв російський депутат Роман Худяков. Він писав, що гумориста можуть заарештувати в Туреччині та екстрадувати в росію. Офіційно ця інформація не підтверджувалася.

Тетяна Салганік

Війна

    Популярні

    Новини по темі