u-rosii-pochaly-pozbavliaty-hromadianstva-za-zlochyn

У росії почали позбавляти громадянства за злочини

 • 29982 переглядiв

росія позбавила громадянства двох чоловіків за торгівлю наркотиками в москві, використовуючи новий закон, що дозволяє позбавляти громадянства за тяжкі злочини. Обидва отримали російське громадянство на законних підставах і були притягнуті до відповідальності за зберігання і перевезення наркотиків.

У росії вперше позбавили громадянства двох чоловіків, яких раніше притягнули до кримінальної відповідальності за розповсюдження наркотиків. Випадок мав місце в москві. Про це повідомили росЗМІ, передає УНН.

Міра торкнулася двох чоловіків у москві, притягнутих до кримінальної відповідальності за обіг наркотиків. Позбавляти громадянства в такому порядку можна за новим законом. Чоловіки стали громадянами Росії в встановленому законом порядку. 

- пишуть росЗМІ.

Деталі

За даними журналістів, одного з чоловіків, який потрапив під дію новоприйнятого закону, раніше затримали в Жулебіно. Правоохоронці знайшли в нього 19 згортків із мефедроном. Другого чоловіка був затриманий на Косинському шосе з одним згортком такого ж синтетичного наркотику.

Обох притягнули до відповідальності за статтею про придбання, зберігання, перевезення та виготовлення наркотичних засобів у великому розмірі (ч. 2 ст. 228 КК рф).

Крім цього, щодо цих чоловіків винесено рішення про припинення громадянства російської федерації. Діючі російські паспорти у них вилучено.

-  зазначили в пресслужбі мвд рф.

Контекст

У росії з жовтня діє закон про позбавлення набутого громадянства за поширення фейків про ЗС рф, дискредитацію армії, тяжкі злочини, а також за дії, що створюють загрозу національній безпеці росії, дезертирство і заклики до екстремізму. У загальний список кримінальних статей, через які можуть позбавити громадянства, включили 60 позицій.

Тетяна Салганік

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    У росії почали позбавляти громадянства за злочини

     • 29982 переглядiв

    Харківський напрям: оборону тримають бійці 60-ої ОМБ

     • 31321 переглядiв

    Вибухи пролунали в Одесі - ЗМІ

     • 110196 переглядiв