u-rosii-pensionerku-oshtrafuvaly-na-400-tysiach-rubliv-za-te-shcho-vona-nazvala-kerchenskyi-mist-zakonnoiu-viiskovoiu-metoiu

У росії пенсіонерку оштрафували на 400 тисяч рублів за те, що вона назвала Керченський міст "законною військовою ціллю"

 • 35917 переглядiв

У росії пенсіонерку з Челябінської області оштрафували на 400 тисяч рублів за коментарі про Керченський міст. Жінка назвала в соцмережі міст, що з'єднує окупований півострів з росією - "законною військовою метою". Про інцидент повідомляє видання "Крим.Реалії", передає УНН.

Деталі

Пенсіонерку Гульнару Бахарєву, яка проживає в Сатці Челябінської області, російський суд визнав винною у справі про "виправдання тероризму" і оштрафував на 400 тисяч рублів.

Згідно з даними видання, приводом для переслідування стали коментарі у "ВКонтакте". Де пенсіонерка назвала Керченський міст "законною військовою метою".

У липні 2022 року співробітники ФСБ провели у неї вдома обшук, після чого жінці пред'явили звинувачення і відпустили під підписку про невиїзд. Тоді ж Бухарєву внесли до списку терористів і екстремістів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Підрив Кримського мосту та нічні рейди під Бахмутом: СБУ готує цикл документальних фільмів про унікальні операції спецпризначенців

Тетяна Салганік

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    USAID допоможе із будівництвом євроколії між Польщею та Україною

     • 51292 переглядiв

    Кримський міст приречений - голова СБУ

     • 37686 переглядiв