u-rosii-anomalni-snihopady-zablokuvaly-robotu-moskovskykh-aeroportiv

У росії аномальний снігопад заблокував роботу московських аеропортів

 • 27670 переглядiв

Москва зіткнулася зі значними затримками та скасуваннями рейсів через сильний снігопад, а сибірська республіка Саха зіткнулась з незвичним падінням температури до -50°C на тлі тенденцій глобального потепління.

В росії зима почалась з аномальних снігопадів в москві та незвично раннього похолодання в районах Якутії, що в Сибіру. Про це повідомляє Reuters, передає УНН.

Деталі

У москві через значні снігопади заблокована робота аеропортів - вже затримали більше, як півсотні рейсів, а деякі навіть скасували. Всі злітно-посадкові смуги вкриті товстим шаром снігу.

Крім того, синоптики передбачають, що цього тижня температура в москві опуститься до 18 градусів морозу.

Доповнення 

Крім снігопадів у російські столиці, метеорологи також здивовані різким похолоданням в деяких частинах Сибіру. Зокрема, у російській республіці Сакха температура опустилась до 50 градусів морозу.

Попри те, що цей регіон має репутацію країни з екстремальним і суворим кліматом, такі різкі морози стають дедалі рідшим явищем, через глобальне потепління. 

Довідка

Республіка Саха (Якутія) розташована на Далекому Сході російської федерації вздовж Північного Льодовитого океану, з населенням приблизно 1 мільйон осіб. Звичайні зимові середні значення зазвичай опускаються нижче −35°C (−31°F) у Якутську.

Нагадаємо

Сильний снігопад на півночі Англії заблокував рух автомобілістів, що призвело до хаосу на дорогах і знеструмлення понад 2 500 будинків. Аварійні притулки допомогли застряглим мандрівникам; відновлення електропостачання очікується до кінця неділі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У горах вже справжня зима: рятувальники нагадали туристам про основні правила

Володимир Омельченко

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Після свята Миколая в Україну повернеться сніг

     • 24401 переглядiв

    Понад 6,6 млрд грн податків та зборів сплатив WOG за 9 місяців 2023

     • 21298 переглядiв

    У Харкові відкриють метросадок: на яких станціях працюватиме

     • 23610 переглядiв