За даними ОДА, на території Рівненської області функціонує 80 підприємств харчової та переробної промисловості. В області проводиться робота із впровадження міжнародних систем управління безпечністю та якістю харчової продукції.
“Чотири підприємства області впровадили систему аналізу небезпечних факторів та контролю в критичних точках (НАССР). Це потужні підприємства, які спеціалізуються на виробництві молочних продуктів, кондитерських виробів, м’яса, жирів та реалізують свою продукцію за межі України”, — повідомили в адміністрації.
Нагадаємо, як повідомляв УНН, у Запорізькій області система НАССР вже впроваджена на 51 підприємстві, на Вінниччині — на 27 (з 250).
За словами нардепа С.Тригубенка, відповідальність за провадження системи контролю якості та безпечності продукції лежить на самих підприємствах. І на сьогодні для того, аби поступово втілювати стандарти НАССР на українських виробничих потужностях, вже наявна достатня законодавча база.
Політик також вважає, відповідальність за якість своїх товарів підприємство-виробник має нести перед споживачем, а не перед контролерами з числа державних органів влади.