ukenru
u-rf-chochikuyut-rishennya-sudu-schodo-borgu-yanukovicha-mizh-16-kvitnya-i-1-travnya

У РФ очікують рішення суду щодо "боргу Януковича" між 16 квітня і 1 травня

 • 8966 переглядiв

КИЇВ. 28 лютого. УНН. Заступник глави Мінфіну РФ Сергій Сторчак розраховує на вердикт Високого суду Лондона щодо "боргу Януковича" між 16 квітня і 1 травня, передає УНН із посиланням на РІА "Новости".

"Суддя ж пішов на роздуми ... Між 16 квітня і 1 травня, десь в ці терміни. Суддя винесе рішення, чи буде він далі розглядати претензії за єврооблігаціями в режимі summary judgement - прискореного судочинства, або все-таки він віддасть перевагу класичному судочинству, пов'язаному з аналізом документів, викликом свідоцтва, дебатами сторін", - сказав С.Сторчак журналістам.

"Вердикт буде проміжний, але дуже важливий", - уклав заступник голови Мінфіну РФ.

Нагадаємо, Високий суд Англії завершив слухання у справі “боргу Януковича”.

У лютому 2016 року компанія TheLawDebentureTrustCorporationPLC, яка є довірчим управителем кредитора, подала позов проти України до Високого суду Англії та Уельсу щодо боргу.

Згодом Україна подала до Високого суду Англії заперечення проти позову TheLawDebentureTrustCorporationPLC, що є довірчим управителем згідно із документом, який передбачав надання РФ Україні запозичень у розмірі 3 млрд дол. за домовленостями, досягнутими урядом екс-Президента Віктора Януковича у грудні 2013 року з РФ.

Повідомляється, що Москва має намір стягнути, крім номінальної вартості облігацій, невиплачені відсотки обсягом 75 млн дол., а також судові витрати.

Протягом 2016-го сторони стверджували про спроби досудового урегулювання, але жодного прогресу досягнуто не було.

Уряд України у 2013 році постановив здійснити державні зовнішні запозичення шляхом випуску облігацій зовнішньої державної позики на суму 3 млрд доларів із погашенням 20 грудня 2015 року, які викупила Росія.

Українські Національні Новини

Політика