ukenru
u-reglamentnomu-komiteti-vr-nazvali-stroki-rozglyadu-podannya-na-dunayeva

У регламентному комітеті ВР назвали строки розгляду подання на Дунаєва

 • 8566 переглядiв

КИЇВ. 17 травня. УНН. Парламентський комітет з питань Регламенту та організації роботи Верховної Ради України розгляне подання Генерального прокурора на народного депутата Сергія Дунаєва наступного тижня. Про це повідомив заступник голови комітету, нардеп від БПП Володимир Арешонков, передає УНН з посиланням на прес-службу політсили.

Він розповів, що вчора комітет отримав від Генпрокурора подання на притягнення до кримінальної відповідальності Сергія Дунаєва.

"Матеріали вже є і народні депутати-члени комітету починають з ними знайомитись. В нас ще немає інформації, чи сам Дунаєв отримав це подання. Станом на вчорашній вечір він ще його не отримував, якщо сьогодні матеріали будуть у нього на руках, тоді включається відлік п’ять днів, які дають, згідно з законом, на ознайомлення з матеріалами, і письмового пояснення до нашого комітету. Тільки після цього може відбутися засідання комітету, тобто якщо математично рухатись від сьогоднішнього дня, то в середу наступного тижня відбудеться засідання комітету і після цього це питання буде внесене до сесійної зали", – пояснив Арешонков.

Він також зауважив, що поки що з матеріалів справи йдеться про притягнення до кримінальної відповідальності.

"Там немає ні затримання, ні арешту, мова йде про статтю 366 частини 1 Кримінального кодексу – це подача завідомо неправдивої інформації до е-декларації. Зокрема, Дунаєв начебто приховав 168 млн грн, не вказавши інформацію, що він є власником чи співвласником ряду підприємств. Там напрям економічної, фінансової діяльності, що однозначно є порушенням закону", – додав Арешонков.

Нагадаємо, подання щодо нардепа Дунаєва надійшло до регламентного комітету.

Українські Національні Новини

Політика