ukenru
u-ramkakh-vikonannya-e-petitsiyi-v-kiyevi-vstanovlyuyut-konteyneri-dlya-zboru-nebezpechnikh-vidkhodiv

У рамках виконання е-петиції в Києві встановлюють контейнери для збору небезпечних відходів

 • 9224 переглядiв

КИЇВ. 26 січня. УНН. У столиці з'явилися перші контейнери для відпрацьованих батарейок, енергозберігаючих ламп та ртутних термометрів. Про це повідомила прес-служба Київради, передає УНН.

Їх встановили за адресами Ярославів Вал, 19 та Мала Житомирська, 11. У планах міської влади розмістити ще 106 таких конструкцій протягом першого кварталу цього року у всіх районах міста.

“Контейнери для збору небезпечних відходів встановлюють в рамках виконання успішної електронної петиції щодо створення у столиці мережі автоматів для збору батарейок, енергозберігаючих ламп, ртутних градусників, пластикових пляшок тощо (https://petition.kievcity.gov.ua/petition/?pid=491).

Загалом для реалізації петиції міська влада придбала 150 контейнерів для збору небезпечних відходів, за рахунок коштів Київського міського фонду охорони навколишнього природного середовища. Також було проведено переговори з потенційними партнерами – підприємствами-переробниками небезпечних відходів, які вже підтвердили свою готовність до співпраці в частині утилізації люмінесцентних ламп і термометрів”, - повідомили в Київраді.

Нагадаємо, донедавна в Україні взагалі були відсутні державні пункти збору небезпечних відходів у населення. Позбутися від токсичних відходів людям допомагали волонтери та компанії — утилізатори небезпечних відходів. Зокрема, в Обухові такі контейнери у квітні 2017 року встановила компанія “Тарком Екосервіс” за сприяння місцевої влади.

З того часу жителі міста та лікарні здали 2,5 тисячі ртутьвмісних (люмінісцентних) ламп та 174 кг використаних батарейок.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП