u-radi-z-natsbezpeky-ssha-poiasnyly-chym-zaimatymetsia-predstavnyk-nato-v-kyievi

У Раді з нацбезпеки США пояснили, чим займатиметься представник НАТО в Києві

 • 24853 переглядiв

Високопоставлений цивільний представник НАТО буде направлений до Києва для управління процесом реформування оборонних інституцій України до моменту набуття нею членства в НАТО, що означатиме значний крок на шляху до можливого членства України в Альянсі.

Високопоставлений цивільний  представник НАТО  в Києві буде займатись управлінням процесом оборонних інституцій доти, доки Україна не стане членом НАТО". Про це заявив Старший директор з питань Європи Ради нацбезпеки США Майкл Карпентер в середу в інтерв'ю  "Голосу Америки", передає УНН. 

Як вказав Карпентер, комюніке саміту  означає, що НАТО створює абсолютно нове командування в Німеччині для підтримки України в навчанні, координації, оснащенні, логістиці, розвитку сил. І на додачу до всього, бере на себе фінансові зобов'язання. 

Крім того, Карпентер зазначив, що "в цьому є ще й політичний компонент, який містить у собі розміщення високопоставленого цивільного представника в Києві для управління всім процесом оборонних інституцій доти, доки Україна не стане членом НАТО".

"Те, що ми намагалися зробити на саміті, і що ми зараз здійснюємо - побудова мосту в НАТО для України. Це дійсно значне досягнення. Думаю, українці мають бути задоволені результатами саміту", - заявив Карпентер. 

Він зазначив, що в момент появи політичної волі "Україна зможе швидко увійти в альянс і приєднатися до нас, демократичних країн, які є союзниками по НАТО". Карпентер не став прямо відповідати на питання коли саме це станеться.

"Це політичне рішення для лідерів 32 союзних країн. Коли вони ухвалять це рішення, тоді ми справді почнемо нову історичну главу", - наголосив він.

Контекст 

Для подальшого поглиблення інституційних відносин України з НАТО Генеральний секретар вирішив призначити високопоставленого цивільного представника в Києві, який буде виконувати функції координатора взаємодії НАТО з українськими високопосадовцями.

Тетяна Краєвська

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Ціна біткоїна сьогодні впала до 57 тис. доларів

     • 20615 переглядiв