ukenru
u-radi-poyasnili-chomu-v-derzhbyudzheti-2020-malenki-pensiyi-i-zarplati-vchitelyam

У Раді пояснили, чому в Держбюджеті-2020 маленькі пенсії і зарплати вчителям

 • 22783 переглядiв

КИЇВ. 14 листопада. УНН. Збільшення виплат, передбачених пенсіонерам і працівникам державних установ, у наступному році обмежено розміром збільшення дохідної частини бюджету. Про це заявив заступник голови Комітету з питань бюджету Олександр Трухін журналістам в кулуарах Парламенту, передає кореспондент УНН.

"Дохідна частина бюджету, котра сформована урядом, дозволяє максимально підняти мінімалку, по вчителях - підняти зарплати, підняти пенсії. Тобто є підняття соціальних стандартів, але та дохідна частина, яка є на сьогоднішній день, дозволяє підняти в таких рамках, щоб бюджет був збалансованим", - зазначив Трухін.

При цьому він додав, що парламент, включно з опозиційними фракціями, працюватиме над тим, щоб ці соцстандарти були збільшені протягом року.

"Зараз ми з колегами розробляємо цілу низку законопроектів, котрі можуть бути ресурсними - це і бурштин, і гральний бізнес, котрі будуть проголосовані, і тоді буде збільшена дохідна частина бюджету, і ці доходи більш реалістично можна буде розподілити", - додав нардеп.

Нагадаємо, Верховна Рада голосами 280 народних депутатів ухвалила проект Державного бюджету на наступний рік.

Українські Національні Новини

Політика