ukenru
u-radi-obgovoryuyut-dva-varianti-schodo-prava-veto-u-proekti-pro-antikoruptsiyniy-sud

У Раді обговорюють два варіанти щодо права вето у проекті про Антикорупційний суд

 • 9084 переглядiв

КИЇВ. 5 червня. УНН. У Верховній Раді обговорюються два варіанти щодо надання права вето для міжнародних експертів у законопроекті про Антикорупційний суд, і обидва з них мають право на життя. Про це в кулуарах парламенту заявив народний депутат України від фракції БПП Сергій Березенко, передає кореспондент УНН.

"Варіанти (щодо вето для міжнародних експертів – ред.) обговорюються, і мають право на життя. І один, і другий варіант можуть бути розглянуті як такі, що відповідають рекомендаціям Венеційської комісії. Дискусія є в єдиному – чи буде один з варіантів відповідати Конституції України", – резюмував Березенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У МВФ висловили позицію щодо спірного моменту про Антикорупційний суд

Крім того, він пояснив, чому парламенту буде потрібно розглядати поправки до законопроекту про Антикорупційний суд ще один раз.

"Після розгляду всіх правок доведеться провести ще одне засідання комітету, де голова комітету за згодою комітету зачитає всі ті поправки, які були "збиті" ще раз на підтвердження. Парламент їх має підтвердити, повернути цілісність закону і після того голосувати", - повідомив Березенко.

Раніше у НФ не виключили, що Антикорупційний суд можуть розглянути у третьому читанні.

Українські Національні Новини

Політика