ukenru
u-putina-pidtverdili-kim-chen-in-zaprosheniy-do-rosiyi

У Путіна підтвердили: Кім Чен Ин запрошений до Росії

 • 8152 переглядiв

КИЇВ. 4 червня. УНН. Лідера КНДР Кім Чен Ина дійсно запросили відвідати Росію, заявив у понеділок журналістам прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, передає УНН з посиланням на ТАСС.

За словами Пєскова, під час зустрічі глави МЗС РФ Сергія Лаврова з північнокорейським лідером в Пхеньяні 31 травня, росіянин "передав Кім Чен Ину запрошення відвідати РФ і, в тому числі, в якості одного з можливих приводів для такого візиту фігурував, дійсно, Східний економічний форум" , який пройде у Владивостоці 11-13 вересня 2018 року.

"Наскільки це буде зручно і слушно для північнокорейської сторони, покаже час, а також опрацювання по дипломатичних каналах. Поки якихось точних параметрів (можливого візиту-ред.) немає", - підкреслив представник Кремля.

На питання, чи передавав Кім Чен Ин у відповідь послання Володимиру Путіну, він відповів негативно.

При цьому Пєсков заявив, що зустріч президента Росії і лідера КНДР на полях саміту ШОС, який відбудеться 9-10 червня в Китаї, ще не опрацьовується.

Представник Кремля нагадав, що на 8 червня запланований державний візит Путіна в Пекін, саміт ШОС відбудеться 9-10 червня в китайському Циндао. За словами Пєскова, "президент також до цього візиту приурочив інтерв'ю китайським ЗМІ, воно вийде ближче до візиту".

Нагадаємо, Глава МЗС РФ Сергій Лавров минулого тижня завершив візит до Пхеньяна зустріччю з лідером КНДР Кім Чен Ином.

Як повідомляв УНН, під час демонстрації сюжетів, пов’язаних з візитом, російський федеральний телеканал вирішив “домалювати” посмішку на обличчя північнокорейського лідера.

Українські Національні Новини

Новини Світу