u-pravlyachiy-partiyi-ranishe-pidtverdili-scho-mozhut-zaareshtuvati-putina-na-teritoriyi-gruziyi-ale-teper-vlada-ne-komentuye-rishennya-mks

У правлячій партії раніше підтвердили, що можуть заарештувати путіна на території Грузії, але тепер влада не коментує рішення МКС

 • 471900 переглядiв

КИЇВ. 21 березня. УНН. 2 березня 2022 року через тиждень після початку повномасштабної війни в Україні 38 країн світу звернулися до Міжнародного кримінального суду в Гаазі, щоб розпочати розслідування військових злочинів росії. У числі цих країн була Грузія, нагадав виконавчий секретар партії «Грузинська мрія» Мамука Мдінарадзе на своїй сторінці у Facebook 19 березня, передає УНН. На підставі звернення Гаазький суд розпочав розслідування. Ордер, виданий щодо путіна кілька днів тому, також є наслідком цього розслідування.

Цитата

«У ці дні у Тбілісі відбувалися протести з гаслами про те, що грузинський уряд нібито не підтримував Україну. Це ті часи, коли український уряд відкликав посла з Грузії», - заявив Мдінарадзе.

Деталі

Журналісти вже кілька днів не можуть добитися від представників влади коментарів про видачу ордера на арешт володимира путіна Міжнародним кримінальним судом, про це повідомляють «Новини Грузії».

Прем'єр-міністр Грузії Іраклі Гарібашвілі сьогодні відповів на запитання про рішення суду в Гаазі так: «День за днем ми спостерігаємо все більшу конфронтацію, напруженість та велику ескалацію. У цих умовах моєю головною турботою як глави уряду є збереження миру, стабільності та порятунок нашої країни».

Голова правлячої партії «Грузинська мрія» Іраклі Кобахідзе також не дав чіткої відповіді. «Це питання для відповідного органу. Треба дочекатися рішення суду, ордер на арешт нічого не вирішує», - сказав Кобахідзе, повідомляє телеканал Mtavari.

Голова парламенту Шалва Папуашвілі заявив, що грузинська влада «не є судом», передають «Новини Грузії».

Доповнення

Грузія має законодавчу базу для співпраці з МКС і входить до списку країн, які ратифікували Римський статут. Відповідно, володимир путін та уповноважена рф з прав дитини марія львова-бєлова можуть бути заарештовані на території Грузії та передані Гаазі.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Саакашвілі спрогнозував розпад росії

     • 1165731 переглядiв

    Головою правління "Укрзалізниці" призначений Лященко

     • 536533 переглядiв

    Землетрус магнітудою 5,9 стався в чилійському Вальпараїсо

     • 477878 переглядiв

    Уряду Іспанії загрожує вотум недовіри

     • 456194 переглядiв