u-povitryanikh-silakh-poyasnili-u-chomu-skladnist-zbittya-vorozhikh-raket-kh-22-i-oniks

У Повітряних силах пояснили, у чому складність збиття ворожих ракет Х-22 і "Онікс"

 • 217674 переглядiв

КИЇВ. 20 липня. УНН. Останніми днями росія активно використовує ракети Х-22 і «Онікс» для атак по півдню України - за цей час жодну з них сили ППО України не збили. У чому складність з їх збиттям, пояснив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі Радіо Свобода, пише УНН.

Цитата

«Х-22 летять з високою швидкістю - понад 4000 км/год - і заходять на ціль по балістичній траєкторії. Тому для їх збиття потрібні відповідні засоби - як-от Patriot. "Онікс" - протикорабельні ракети, їх випускають з Криму. Спочатку вони летять на великій висоті, їхня швидкість - понад 3000 км/год. А під час заходу на ціль опускаються до 10-15 метрів, дуже низько над поверхнею води. рф використовує їх для наземних цілей і морського узбережжя. Через те, що вони летять так низько, їх виявити важко, не те що збити», - пояснив Юрій Ігнат.

Деталі

Цього разу 8 російський літаків випустило 4 ракети Х-22. «Така кількість, бо, можливо, решта екіпажів просто тренуються виходити на бойовий курс, або ракети не сходять», - поянив Ігнат.

Адже ракета Х 22 - це стара радянська ракета, яку вже давно не випускають. «Це ракети, які були у нас на озброєнні і які ми передавали росії. За наявною інформацією, було понад 250 ракет. Більше 150 ракет росія уже випустила по Україні з початку повномасштабного вторгнення», - додав речник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Щоб захистити українську інфраструктуру, Україні потрібно більше засобів ППО - Офіс Президента

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Дедлайн злиття Microsoft та Activision перенесли на осінь

     • 233924 переглядiв