ukenru
u-posolstvi-zayavili-scho-nedopusk-rumuna-v-ukrayinu-ne-stosuyetsya-ukrayinsko-ugorskikh-vidnosin

У посольстві заявили, що недопуск румуна в Україну не стосується українсько-угорських відносин

 • 19670 переглядiв

КИЇВ. 9 квітня. УНН. У понеділок під час зустрічі посла України в Угорщині Любові Непоп у Міністерстві зовнішньої економіки і закордонних справ Угорщини щодо заборони в’їзду в Україну голові Демократичної спілки угорців Румунії Гунору Келемену до угорської сторони було доведено, що українська сторона не розглядає зазначене питання як таке, що стосується українсько-угорських відносин. Про це УНН повідомили у відповідь на інформаційний запит у посольстві України в Угорщині.

"Під час зустрічі 8 квітня посла України в Угорщині Любові Непоп у Міністерстві зовнішньої економіки і закордонних справ Угорщини щодо заборони в’їзду в Україну голові Демократичної спілки угорців Румунії (ДСУР) Гунору Келемену до угорської сторони було доведено, що, враховуючи, що йдеться про громадянина Румунії, українська сторона не розглядає зазначене питання як таке, що стосується українсько-угорських відносин", - повідомили дипломати.

Нагадаємо, у понеділок міністерство закордонних справ і торгівлі Угорщини викликало посла України в Будапешті. Причиною стала відмова у в'їзді в Україну голови Демократичної спілки угорців Румунії Гунору Келемену. У МЗС заявили, що вважають дії України "антиугорською провокацією".

Як повідомляв УНН, прес-секретар голови Державної прикордонної служби України Олег Слободян в неділю, 7 квітня, заявив, що лідера румунської політичної партії "Демократичний союз угорців Румунії" Гунора Келемена не пустили в Україну за дорученням одного з правоохоронних органів України.

Українські Національні Новини

Політика