u-polschi-zatrimali-9-osib-za-pidozroyu-u-spivpratsi-zi-spetssluzhbami-rf-voni-shukali-postavki-zbroyi-dlya-ukrayini-mvs

У Польщі затримали 9 осіб за підозрою у співпраці зі спецслужбами рф, вони шукали поставки зброї для України - МВС

 • 553449 переглядiв

КИЇВ. 16 березня. УНН. Польське МВС заявило про затримання дев'яти іноземців" з-за східного кордону", яких підозрюють у співпраці з російськими спецслужбами та підготовці диверсій на замовлення російської розвідки, вони здійснювали моніторинг на залізниці, зокрема, перевезень зі зброєю, що здійснюються для України, пише УНН.

Цитата

"За останні дні Агентство внутрішньої безпеки (ABW) затримало 9 осіб, які підозрюються у співпраці з російськими спецслужбами. Підозрювані вели розвідувальну діяльність проти Польщі та готували диверсії на замовлення російської розвідки. Затримані – іноземці з-за східного кордону. Шість із них було поміщено судом під варту до суду. Прокуратура звинуватила їх у шпигунстві на користь росії та участі в організованій злочинній групі. Щодо трьох затриманих учора тривають кримінальні провадження", - повідомив на брифінгу міністр внутрішніх справ і адміністрації Польщі Маріуш Камінський.

Деталі

Зі слів польського міністра, "факти вказують на те, що ця група моніторила залізничні колії". "До її завдань входило зокрема, розпізнавання, моніторинг та документування перевезень зі зброєю, що здійснюються для України. Підозрювані також готувалися до диверсійних дій, спрямованих на паралізування постачання техніки, зброї та допомоги в Україну", - зазначив він.

Офіцери ABW, з його слів, виявили камери, електронне обладнання, а також GPS-передавачі, які мали бути встановлені на транспортних засобах з допомогою Україні.

"Інформація, зібрана Агентством внутрішньої безпеки, показує, що групі було наказано вести пропагандистську діяльність з метою дестабілізації польсько-українських відносин, підбурювати і збуджувати у Польщі вороже ставлення до держав Північноатлантичного альянсу, а також робити нападки на політику польського уряду щодо України", - розповів міністр.

З його слів, ABW має докази того, що підозрювані регулярно отримували винагороду від російських спецслужб. "У межах розвідувальної діяльності членам групи систематично платили за виконувані ними завдання", - вказав Камінській.

"Справа динамічна і розвивається. Служби під моїм керівництвом на чолі з Агентством внутрішньої безпеки проводять постійну інтенсивну роботу", - підсумував він.

Раніше

ЗМІ повідомляли, що у Польщі викрили шпигунську мережу рф, яка готувала диверсії на залізниці.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Посли G7 та Євросоюзу зустрілися з новим директором НАБУ

     • 607733 переглядiв