ukenru
u-polschi-visunuo-obvinuvachennya-za-antiukrayinski-gasla-uchasniku-marshu-v-peremishli

У Польщі висунуто обвинувачення за антиукраїнські гасла учаснику маршу в Перемишлі

 • 6400 переглядiв

КИЇВ. 20 грудня. УНН. У Польщі висунуо обвинувачення 30-річному поляку за антиукраїнські гасла та заклик до ненависті на національному ґрунті, які він викрикував під час маршу в Перемишлі, передає УНН з посиланням на Gazetaprawna.pl.

Як зазначає видання, в понеділок, прес-секретар прокуратури в Перемишлі прокурор Марта Петковська повідомила, що чоловіка, який зізнався, що брав участь у марші можна побачити на двох відеозаписах, які були зроблені на вулицях Перемишля.

"На одному можна побачити і почути його крик: "польський Перемишль, польський Львів", а на другому відео, в свою чергу, чути заклик: "Смерть українцям", - повідомила М.Петковська.

Підозрюваний категорично заперечує, що це саме він вигукував антиукраїнські гасла.

Прес-секретар також зазначила , що автор другого відеозапису впізнав підозрюваного і вказав, що саме він викрикував зазначені гасла.

"З огляду на те, що підозрюваний не визнає заклики про смерть українців, свідок все ж впізнав його, але, щоб довести це, необхідно провести дослідження, для ідентифікації запису голосу" – наголосила М.Петковска.

Організатори маршу, у свою чергу, заявили, що зроблене відео є провокацією та висловили сумніви щодо самого запису.

"Запис показує, що ми піднімали ворожі гасла проти українців, це не так ", - сказав організатор.

Тим часом прокурор М.Петковська зауважила , що важко говорити про провокації з української сторони, так як на відеозаписі маршу ясно чути крик: "Смерть українцям", яка лунає з вуст учасника руху.

Підозрюваний є мешканцем міста Ропчице та має вищу освіту. На основі висунутих звинувачень йому загрожує від 3 місяців до 5 років позбавлення свободи.

Нагадаємо, у польському Перемишлі на “Марші орлят перемишльських і львівських”, який проходив 10 грудня, учасники біля будівлі Українського народного центру скандували: “Смерть українцям”.

Українські Національні Новини

Новини Світу