ukenru
u-polschi-trokh-pensioneriv-zatrimali-na-kontrabandi-kokayinu-na-ponad-600-mln-yevro

У Польщі трьох пенсіонерів затримали на контрабанді кокаїну на понад 600 млн євро

 • 22694 переглядiв

КИЇВ. 9 червня. УНН. Польські правоохоронці затримали трьох чоловіків, віком від 64 до 71 року, які намагались перевезти контрабандний кокаїн, вартістю в 3 мільярди злотих - понад 600 млн євро. Вони хотіли провезти його, сховавши в м’якоті ананасу. Про це УНН повідомляє з посиланням на RMF 24.

“Польські правоохоронні органи зірвали контрабанду кокаїну рекордною вартістю в 3 мільярди злотих”, - заявив прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький.

За його словами, наркотики везли з Еквадору до Німеччини. Виявили контрабанду прикордонники та Центральне бюро розслідувань.

“Служби дізналися, що на одному зі складів у Гдині, що належить легально діючій компанії, зберігаються 144 металеві бочки, місткістю в 250 кілограмів, щоб містять заморожену м'якоть ананасу. Товари були завезені з Еквадору в період з 16 листопада по 13 грудня 2019 року спочатку морем до порту Гамбурга, а потім автомобільним транспортом до Гдині. Правоохоронці просканували бочки за допомогою рентгенівського апарату, а собаки прикордонників, яких використовують для пошуку наркотиків, виявили в деяких наркотичні речовини”, - вказано у повідомленні.

Зазначається, що вантаж затримали, а експерт-хімік підрахував, що бочки вміщують понад 3,2 тонни речовин, у яких є кокаїн.

“Офіцери затримали трьох чоловіків віком від 64 до 71 років, жителів Поморського воєводства. Їм пред’явили обвинувачення в причетності до організованої злочинної групи, і двоє з них можуть відповідати за контрабанду великої кількості наркотиків. Всіх їх заарештували”, - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, в Україну хотіли ввезти наркотиків на 100 тис. грн у посилці з художніми творами.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП