ukenru
u-polschi-rozpovili-skilki-zaroblyayut-ukrayinski-migranti

У Польщі розповіли, скільки заробляють українські мігранти

 • 17253 переглядiв

КИЇВ. 5 вересня. УНН. Троє з чотирьох трудових іммігрантів з України заробляють у Польщі понад 2,5 тис. злотих нетто (580 євро), йдеться у "Барометрі трудової імміграції – ІІ півріччя 2019 року". Про це повідомляє УНН з посиланням на "Польське радіо".

Нове дослідження компанії Personnel Service підтверджує, що українські працівники заробляють у Польщі так само, а іноді навіть більше, ніж поляки на аналогічних посадах.

75% працівників з України заробляє у Польщі щомісяця понад 2,5 тис. злотих нетто, а 15% стверджує, що за свою роботу отримує понад 3,5 тис. злотих на місяць (814 євро).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: П’ята частина українців у Польщі не хоче повертатися додому – опитування

Майже 9 з 10 українських трудових іммігрантів на своє життя у Польщі щомісяця витрачає менш ніж 1 тис. злотих (232 євро). На досить невеликі витрати на життя впливають переваги, пропоновані польськими працедавцями, наприклад, безкоштовне проживання, харчування та Інтернет.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці працюють у кожній п'ятій фірмі у Польщі – дослідження

Нагадаємо за даними дослідження Фонду підтримки мігрантів на ринку праці (EWL S.A.), більшість з громадян України, а саме 74% опитаних респондентів стверджує, що вони не працюватимуть у Польщі нелегально. Незаконно працювали 26% анкетованих.

Українські Національні Новини

Економіка