ukenru
u-polku-azov-rozpovili-yak-komandir-morpikhiv-tikav-z-mariupolya

У полку "Азов" розповіли, як командир морпіхів тікав з Маріуполя

 • 706704 переглядiв

КИЇВ. 8 травня. УНН. Командир 36-ї бригади українських морських піхотинців не послухався наказу та вирішив втекти з оточеного Маріуполя, забравши з собою бойову техніку. Про це на пресконференції в неділю повідомив офіцер управління розвідки полку "Азов" Ілля Самойленко, пише УНН.

Деталі

Так, зі слів Самойленка, для бійців, що залишились на "Азовсталі", наразі є декілька варіантів розвитку подій. Так, можна "відкласти зброю, сидіти в кутку і чекати на кінець – це може бути повільна смерть від голоду або швидка смерть від бомби, просто прийняти це".

Цитата

"Другий варіант – можна якось втекти, як боягуз, думати лише про власне життя, а не про свій обов'язок, про присягу, яку на себе взяв. І саме те відбулось із командиром морпіхів 36-ї бригади. Він просто відмовився виконувати наказ, і він спробував втекти з міста з невеличкою групою працюючих танків і броньованих машин і боєприпасами, і намагався пробитись", - зазначив він.

Офіцер нагадав, що захисники знаходяться більше ніж за 100 км від основних позицій та не мають належної підготовки з обох сторін.

"Тут не можна прорватись, це неможливо. Але якщо ви думаєте тільки про своє життя, то звісно будеш хапатись за будь-яку можливість, щоб це життя собі продовжити. Тому, такий варіант – по-перше це великий сором, по-друге може призвести до смерті, тому що один з людей помер під час такої спроби", - зазначив Самойленко.

"По-третє, можна відкласти зброю і просто здатись. А четверте – це спосіб, який гарантє ваше життя і ви не будете соромитись того, що ви зробили. Це означає стояти і боротись", - додав офіцер.

Нагадаємо

У Маріуполі всередині квітня підрозділам 36-ї бригади морської піхоти вдалось вирватися з оточення ворога та з'єднатися з полком "Азов".

Українські Національні Новини

Кримінал та НП