ukenru
u-pivdenniy-koreyi-mozhut-zaboroniti-torgivlyu-kriptovalyuta

У Південній Кореї можуть заборонити торгівлю криптовалютою

 • 11225 переглядiв

КИЇВ. 11 січня. УНН. Уряд Південної Кореї готує законопроект про заборону торгівлі криптовалютою на спеціалізованих біржах в країні. Про це в четвер повідомив глава міністерства юстиції країни Пак Сан Гі, передає УНН з посиланням на CNN.

"У нас є серйозні проблеми щодо віртуальних грошей. Уряд неодноразово попереджав про те, що це дуже небезпечна операція, але, мабуть, меседж не донесли співвітчизникам належним чином", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уряд США оприлюднило попередження щодо біткоіни

Міністр не уточнив, коли законопроект буде представлений в парламенті. Але в зв'язку з його заявою, курс біткоіни різко впав. Цифрова валюта, відома своєю волатильністю, впала приблизно на 14%.

Ethereum, ще одна криптовалюта, надзвичайно популярна в Південній Кореї, також впала на 14%.

"Основна позиція уряду полягає в тому, що торгівля віртуальною валютою надзвичайно небезпечна. Бульбашка може лопнути в будь-який час", - підкреслив міністр.

Нагадаємо, в українському парламенті зареєстровано кілька законопроектів щодо регулювання ринку криптовалюта. У НБУ їх назвали передчасними і недосконалими.

Один з документів підготував нардеп Сергій Рибалка. До авторського колективу законопроекту "Про стимулювання ринку криптовалюта і її похідних" він включив свою дівчину Анастасію Байбородіну.

Разом з тим, експерти Bitcoin Foundation назвали документ "радикала" безглуздим і популістським.

А за даними ЗМІ, законопроект Рибалки (№7183-1) взагалі "списаний" у російських чиновників.

Українські Національні Новини

Політика