u-pentagoni-rozpovili-yak-ukrayinski-spetssluzhbi-povernuli-vikradenu-zbroyu

У Пентагоні розповіли, як українські спецслужби повернули викрадену зловмисниками зброю

 • 1670439 переглядiв

Деталі

У звіті генерального інспектора Міністерства оборони США зазначається, що після вторгнення росії в Україну з вересня по жовтень минулого року здатність Міністерства оборони відстежувати і контролювати все американське обладнання, що надходить в Україну зіткнулася з проблемами через обмежену присутність США в країні.

Наприкінці жовтня штати відновили виїзні інспекції українських складів озброєнь, щоб краще відстежувати, куди потрапляє техніка. Відомство також надало українцям системи відстеження, в тому числі сканери і програмне забезпечення, як повідомив колишній заступник міністра оборони Пентагону з питань політики Колін Кал.

За даними американських ЗМІ, у квітні 2022 року адміністрація Байдена була готова піти на ризик втратити контроль над озброєнням, яке постачається в Україну, незважаючи на відсутність видимості, оскільки вважала його критично важливим для перемоги України над російськими військами, йдеться у виданні.

Зі свого боку український уряд "доклав зусиль для запобігання незаконному розповсюдженню оборонних матеріалів, наданих Сполученими Штатами". Проте злочинним організаціям все ж вдалося викрасти деяке озброєння і обладнання.

Наприкінці червня 2022 року організована злочинна група під наглядом неназваного російського чиновника приєдналася до добровольчого батальйону, використовуючи підроблені документи, і викрала зброю, в тому числі гранатомет і кулемет, а також понад 1000 набоїв, але українській розвідці вдалося зірвати цю змову.

Того ж місяця українські спецслужби затримали торговців зброєю, які продавали зброю та боєприпаси, викрадені з лінії фронту. А також затримали групу псевдогуманітарних працівників, які викрали бронежилети на суму 17 000 доларів. А в серпні 2022 року українські спецслужби виявили групу членів добровольчого батальйону, які викрали 60 гвинтівок і майже 1000 набоїв і зберігали їх на складі, "імовірно, для продажу на чорному ринку".

У звіті не уточнюється, чи було це озброєння та обладнання саме американським, але інциденти викладені в дуже відредагованому розділі про українське відстеження зброї наданої США.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Іспанія відправила в Україну партію танків Leopard 2

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    На Одещині ворожий ракетний удар знищив дві пожежні машини

     • 148256 переглядiв

    Окупанти на Луганщині посилюють пропускний режим - ОВА

     • 200288 переглядiв

    Україна може отримати F-16 до кінця року - Кірбі

     • 196187 переглядiв

    Кулеба про "зернову угоду": ми готові піти на будь-який ризик

     • 325151 переглядiв