u-parlamenti-kosovo-deputat-obliv-premyer-ministra-vodoyu-vidbulas-biyka

У парламенті Косово депутат облив прем'єр-міністра водою, відбулась бійка

 • 375890 переглядiв

КИЇВ. 14 липня. УНН. У четвер в парламенті Косова спалахнула бійка після того, як депутат від опозиційної партії підійшов до трибуни, де виступав прем'єр-міністр, і облив його водою. Про це пише УНН із посиланням на Foxnews та CBSNews.

Деталі

Прем'єр-міністр Альбін Курті говорив про зусилля, спрямовані на розрядку напруженості між албанцями, які становлять більшість населення Косова, і сербами, що проживають на півночі.

Під час виступу прем’єра депутат від опозиційної партії підійшов і облив Курті та його заступника водою. Після чого до трибуни підійшли інші депутати від опозиції та правлячої коаліції і розпочалась бійка. Чиновники бились, поки не втрутилася поліція.

A brawl broke out in Kosovo's parliament after an opposition party lawmaker sprayed water at Kosovo's Prime Minister Albin Kurti and his deputy, sparking angry scenes until police intervened. pic.twitter.com/ahmxFOSfDX

— CBS News (@CBSNews) July 13, 2023

Доповнення

Інцидент відбувся після триденних публічних дебатів щодо аудіозапису між головою партії Курті, Мімозою Кусарі-Лілою, і тодішнім сербським депутатом Славко Сімічем.

Кусарі заявила, що раніше вона розмовляла по телефону з чиновником сербської національності Міланом Радойчичем, який перебуває під санкціями уряду США за організовану злочинність і корупційну діяльність. Він також розшукується владою Косова.

Суперечки навколо запису відбуваються на тлі заворушень на півночі, які посилилися після того, як етнічні албанці прийшли до влади в північному Косові після квітневих виборів, які серби бойкотували. Вони вимагали виконання угоди про надання більшої автономії, укладеної десять років тому. Етнічні албанці складають 90% населення Косова, тоді як серби - близько 5%.

У середу Курті заявив, що домовився з ЄС про скорочення присутності поліції на півночі Косова і вжиття інших заходів для зниження напруженості.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    У США почали розслідування щодо розробника ChatGPT

     • 604823 переглядiв

    росіяни обстріляли п’ять районів Харківщини - ОВА

     • 316215 переглядiв

    Над Одещиною вночі знищили 8 "шахедів"

     • 319832 переглядiв