ukenru
u-panami-doslidniki-viyavili-noviy-vid-sumchastikh-tvarin

У Панамі дослідники виявили новий вид сумчастих тварин

 • 21071 переглядiв

КИЇВ. 16 грудня. УНН. Досліджуючи фауну Панами, вчені з Американського музею природної історії виявили новий вид сумчастих тварин з роду мишачих опосумів Marmosa. Про це повідомляє УНН з посиланням на Sci-News.

Деталі

Вчені запевняють, що зараз до фауни Північної Америки належать кілька видів Marmosa, до переліку яких входять представники двох підродів. Чотирьох з них відносять до підроду Exulomarmosa, і лише одного – до підроду Micoureus.

Ідентифікований дослідниками вид Marmosa adleri або мишачі опосуми Адлера є одними з найменших відомих представників підроду Micoureus. Це стало відомо завдяки паралельному морфологічному порівнянню Marmosa adleri зі спорідненим Marmosa alstoni. 

Середня маса тіла Marmosa adleri – 58 грамів, у той час, як представники Marmosa alstoni важать в середньому 137 грамів. Окрім того, мишачі опосуми Адлера мають довші хвости, ніж їхні родичі.

Marmosa adleri широко розповсюджені в Панамі. Їх можна зустріти від кордону з Коста-Рікою до кордону з Колумбією на висотах до 1500 метрів.

Українські Національні Новини

Новини Світу