ukenru
u-palati-predstavnikiv-ssha-prigalmuvali-golosuvannya-za-novi-sanktsiyi-proti-rf

У палаті представників США пригальмували голосування за нові санкції проти РФ

 • 13154 переглядiв

КИЇВ. 20 червня. УНН. Законопроект про нові санкції США проти Росії зіткнулося з невизначеним майбутнім у палаті представників американського конгресу попри двопартійну підтримку рішення у сенаті. Про це УНН повідомляє з посиланням на Associated Press.

Замість того, щоб прагнути до швидкого голосування відразу після підтримки законопроекту у сенаті 98 голосами минулого тижня республіканське керівництво в палаті представників відправило новий пакет санкцій до комітету у закордонних справах для розгляду, пише видання.

Російські санкції закладені в законопроект, що дозволяє санкції проти Ірану.

Член палати представників, демократ Еліот Енгель в понеділок висловив занепокоєння з приводу того, що відправка законопроекту про санкції до комітету дасть адміністрації Д.Трампа можливість пом'якшити законодавство. Такий крок на тлі численних розслідувань втручання Росії в президентські вибори 2016 року може викликати протест серед демократів і деяких республіканців, відзначає видання.

"Республіканське керівництво має невідкладно внести його, щоб палата представників могла проголосувати за нього і відправити його на підпис президенту", - сказав Е.Енгель. Будь-який інший варіант, додав він, зупинить "цей процес і дасть Білому дому час, щоб злити ці важливі зусилля, щоб притягнути Кремль до відповідальності".

Будь-які істотні зміни в законопроекті повинні узгоджуватися з сенатською версіє, що потребуватиме більше часу для його проходження у конгресі.

Прес-секретар спікера палати представників США Пола Райяна зазначила, що останній вважає, що конгрес має зробити більше, для притягнення Росії до відповідальності.

Голова комісії, республіканець Ед Ройс  заявив, що працює над створенням двопартійної підтримки законопроекту. Він підкреслив свою зацікавленість у висвітленні "небезпечної діяльності Росії".

Е.Ройс додав, що Росія не залишиться повністю безкарною.

Нагадаємо, сенат США затвердив розширення санкцій проти РФ.

Також нагадаємо, американські ЗМІ повідомили, що Білий дім планує попрацювати над пом'якшенням нових санкцій США щодо РФ.

Українські Національні Новини

Новини Світу