ukenru
u-pakistani-vikrali-dochku-posla-afganistanu-pislya-katuvan-yiyi-vidpustili

У Пакистані викрали дочку посла Афганістану. Після катувань її відпустили

 • 19642 переглядiв

КИЇВ. 17 липня. УНН. У столиці Пакистану Ісламабаді була викрадена дочка посла Афганістану. Після тортур дівчину відпустили, зараз вона знаходиться в лікарні. Про це УНН повідомляє з посиланням на МЗС Афганістану.

Цитата

"Міністерство закордонних справ Ісламської Республіки Афганістан з глибоким жалем констатує, що 16 липня 2021 року дочка посла Афганістану в Ісламабаді пані Сілс Аліхіль була викрадена на кілька годин і піддана жорстоким тортурам невідомими особами по дорозі додому", - говориться в повідомленні.

Деталі

Повідомляється, що після звільнення з полону дочка посла знаходиться на лікуванні в лікарні.

"МЗС рішуче засуджує цей мерзенний акт і висловлює глибоке занепокоєння з приводу безпеки дипломатів, їх сімей та працівників афганських політичних і консульських представництв в Пакистані", - наголошується в повідомленні.

Також Міністерство закордонних справ закликало уряд Пакистану негайно вжити необхідних заходів для забезпечення повної безпеки посольства і консульств Афганістану, а також імунітету дипломатів країни і їх сімей відповідно до міжнародних договорів і конвенцій.

Відомство звернулося також до влади Пакистану з закликом знайти викрадачів і залучити їх до відповідальності.

Доповнення

Сполучені Штати, Афганістан, Пакистан і Узбекистан сформували нову дипломатичну платформу для підтримки миру і стабільності в Афганістані та розвитку регіональної торгівлі та ділових зв'язків.

На тлі виведення американських військ в Афганістані відновилося протистояння урядових сил з бойовиками.

Минулого тижня члени "Талібану" оголосили про контроль над 85% території Афганістану.

Українські Національні Новини

Новини Світу