ukenru
u-nyu-yorku-vvodyat-obovyazkovu-vaktsinatsiyu-dlya-spivrobitnikiv-vsikh-privatnikh-kompaniy

У Нью-Йорку вводять обов'язкову вакцинацію для співробітників всіх приватних компаній

 • 23884 переглядiв

КИЇВ. 6 грудня. УНН. Мер Нью-Йорка Білл де Блазіо оголосив у понеділок вранці про введення обов'язкової вакцинації проти коронавірусу для всіх приватних роботодавців Нью-Йорка з метою боротьби з поширенням нового варіанту вірусу Omicron, пише УНН з посиланням на The New York Times.

Деталі

Де Блазіо сказав, що ця "агресивна міра", яка набирає чинності 27 грудня, необхідна як "попереджувальний удар", щоб зупинити нову хвилю випадків захворювання коронавірусом і допомогти зменшити передачу вірусу в зимові місяці, зокрема під час святкових заходів.

Зазначається, що раніше Нью-Йорк вже ввів вимоги про обов'язкову вакцинацію міських працівників, а також працівників закритих ресторанів, розважальних закладів і спортивних залів. Майже 90% дорослих у місті отримали хоча б одну дозу вакцини.

Але Блазіо сказав, що місто має йти далі, щоб протистояти новій хвилі вірусу в Нью-Йорку, який колись був епіцентром пандемії. Видання пише, що зараз деякі приватні роботодавці вимагають від співробітників вакцинації, але багато інших цього не роблять. Де Блазіо сказав, що нова міра торкнеться приблизно 184 000 підприємств.

Мер також оголосив, що правила для ресторанів і розважальних закладів будуть поширюватися на дітей у віці від 5 до 11 років. Вони повинні будуть мати одну дозу вакцини для входу в ресторани та театри починаючи з 14 грудня, в той час, як від дорослих замість однієї дози вакцини починаючи з 27 грудня буде потрібно наявність двох.

Додамо

Минулого тижня в американському штаті Нью-Йорк зафіксували п'ять випадків зараження штамом Omicron.

Перший випадок зараження штамом коронавірусу Omicron в США зафіксували 1 грудня. Його виявили в штаті Каліфорнія.

Українські Національні Новини

Здоров'я