u-nizhyni-vidkryly-memorial-heroiam-zakhysnykam-ukrainy-v-tsentri-yakoho-skulptura-heroia-ukrainy-oleksandra-matsiievskoho

У Ніжині відкрили Меморіал Героям-Захисникам України, в центрі якого - скульптура Героя України Олександра Мацієвського

 • 30050 переглядiв

У Ніжині відкрили меморіал загиблим захисникам України з бронзовою скульптурою Героя України Олександра Мацієвського, створений на кошти різних компаній та приватних осіб. Меморіал включає в себе інтерактивну експозицію, яка вшановує пам'ять місцевих жителів, загиблих під час війни.

У Ніжині на Чернігівщині відкрили Меморіальний комплекс присвячений загиблим захисникам України, полеглим під час війни з російськими окупантами. У центрі Меморіалу - постать Героя України Олександра Мацієвського, якого російські військові розстріляли за слова "Слава Україні", повідомляє УНН.

Деталі

Скульптура Героя України Олександра Мацієвського висотою 2,2 метри виготовлена з бронзи.

Меморіал побудовано із українського граніту, який буде стояти і через 1000 років. Архітектор Меморіалу Героям-Захисникам України - Жанна Баланюк. Скульптор, член Київської організації Спілки Художників України - Сергій Олексієнко. 

Також на площі перед Меморіалом встановлено інтерактивний інформаційний стенд, на екрані якого можна побачити очі кожного ніжинця, що віддав своє життя захищаючи Україну. У фінансуванні будівництва Меморіалу приймали участь компанії - Перша Приватна Броварня, Агрохолдінг  "Астарта", мережа АЗК "WOG", оператор систем звʼязку "Дата Груп", компанія "Sky Fall" та інші компанії та приватні особи.

Ініціатива побудови Меморіалу належала аналітичному центру "Український Інститут Майбутнього".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві з’явиться сквер імені Героя України "Да Вінчі": де саме

Ігор Тележніков

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Негода спричинила численні ДТП та затори на дорогах Одещини

     • 28216 переглядiв

    Цього тижня Держсекретар США Блінкен відвідає Ізраїль - ЗМІ

     • 40164 переглядiв