u-nimechchyni-danii-ta-niderlandakh-zaareshtovano-chleniv-khamas-za-pidozroiu-u-planuvanni-teraktu

У Німеччині, Данії та Нідерландах заарештовано членів ХАМАС за підозрою у плануванні теракту

 • 27072 переглядiв

Сім осіб, включаючи чотирьох підозрюваних членів ХАМАС, були заарештовані в Данії, Німеччині та Нідерландах за підозрою в плануванні нападів на єврейські установи в Європі, повідомила у четвер влада трьох країн. Про це пише Reuters, передає УНН.

Деталі

ДеталіТрьох підозрюваних затримали в Берліні, а ще одного затримали в Нідерландах, усі четверо – давні члени ХАМАС, тісно пов’язані з керівництвом військового відділення ХАМАС, йдеться в заяві німецької прокуратури.

Поліція повідомила, що трьом особам, заарештованим у Данії, будуть висунуті звинувачення за статтею кримінального кодексу про тероризм, і вони постануть перед суддею для попереднього допиту. Невідомо, чи існує зв'язок між арештами в Данії та арештами в Німеччині та Нідерландах.

Громадянин Нідерландів Назіх Р. був заарештований поліцією в Роттердамі, тоді як уродженці Лівану Абдельхамід Аль-А та Ібрагім Ель-Р, а також громадянин Єгипту Мохамед Б. були заарештовані в столиці Німеччини, повідомила німецька прокуратура.

Їх підозрюють у спробі придбати нелегальну зброю, яка мала бути доставлена до Берліна і яку вони мали тримати у стані готовності для потенційних терористичних атак проти єврейських установ у Європі.

Після жахливих нападів ХАМАС на населення Ізраїлю, напади на євреїв у єврейських закладах також почастішали в нашій країні в останні тижні. Тому ми повинні зробити все можливе, щоб євреям у нашій країні більше не довелося боятися за свою безпеку,

- заявив міністр юстиції Німеччини Марко Бушман у заяві про затримання.

Офіційний представник ХАМАСу заперечив причетність затриманих до групи.

Ми заперечуємо, що члени ХАМАСу затримані в Данії, Німеччині чи будь-якій іншій європейській країні. Публікація цих звинувачень має на меті вплинути на масові мітинги на підтримку Палестини в Європі,

- заявив представник ХАМАС виданню.

Правоохоронці Данії повідомили, що рейди в четвер відбулися після розслідувань, проведених у тісній співпраці з партнерами за кордоном, які виявили мережу людей, які готували теракт.

Поліція також зазначила, що найближчими днями посилить свою присутність, зокрема в Копенгагені та навколо єврейських поселень. Єврейська громада Данії заявила, що була поінформована про рейди, але не має жодних відомостей про реальні загрози єврейським цілям.

ЧТАЙТЕ ТАКОЖ: Генасамблея ООН не засудила ХАМАС у резолюції щодо Гази

Ольга Розгон

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Негода залишила без світла оселі у семи областях

     • 36717 переглядiв

    Лідери країн ЄС погодили 12-й пакет санкцій проти росії

     • 40417 переглядiв