ukenru
u-nimechchini-partiyi-z-uryadovoyi-koalitsiyi-vimagayut-shvidshe-znayti-novogo-kandidata-u-kantsleri

У Німеччині партії з урядової коаліції вимагають швидше знайти нового кандидата у канцлери

 • 16511 переглядiв

КИЇВ. 11 лютого. УНН. Німецькі політики з консервативних партій, які входять до урядової коаліції, вимагають якнайшвидше визначитися з кандидатом на посаду голови уряду після того, як голова Християнсько-демократичного союзу (ХДС) Аннеґрет Крамп-Карренбауер оголосила, що залишить посаду в партії та не балотуватиметься в канцлери. Про це повідомляє УНН з посиланням на DW.

Від того, наскільки швидко це відбудеться, загалом залежить стабільність у всій Німеччині, заявив у понеділок, 10 лютого, прем'єр-міністр Баварії, голова Християнсько-соціального союзу (ХСС) Маркус Зедер.

"Не може бути персональних дискусій протягом наступних дев'яти місяців. Це паралізує весь політичний процес", - наголосив він. Потрібний "розумний і швидкий процес ухвалення рішень"."Йдеться не лише про одне персональне питання. Йдеться про стабільність всієї країни - про ХДС, звичайно, але і цілої країни", - наголосив Зедер.

Своєю черго голова ХДС в Нижній Саксонії Бернд Альтгусманн також закликав до швидкого визначення кандидатури на посаду канцлера країни. "Ми повинні розсудливо і розумно, але в осяжному майбутньому пришвидшити процес знаходження відповідної особистості. Місяці затримок загрожуватимуть суворими випробуваннями", - зазначив він.

На вівторок, 11 лютого, запланована зустріч коаліційних фракцій ХДС/ХСС та Соціал-демократичної партії Німеччини (СДПН) в Бундестазі, на якій обговорять подальший план після заяви Аннеґрет Крамп-Карренбауер. Опозиційні партії також проведуть зустрічі.

Як повідомлялось, Аннеґрет Крамп-Карренбауер 10 лютого заявила, що залишить посаду голови ХДС та не висуватиметься в канцлери. При цьому вона залишиться міністеркою оборони ФРН.

Українські Національні Новини

Новини Світу