ukenru
u-niderlandakh-zavershivsya-tretiy-den-zasidannya-sudu-u-spravi-mn17

У Нідерландах завершився третій день засідання суду у справі МН17

 • 13225 переглядiв

КИЇВ. 10 червня. УНН. В судовому комплексі "Сгіпгол" завершилося судове засідання у справі збитого над Донбасом у 2014 році малазійського Boeing МН17. Слухання продовжать у понеділок, 22 червня, об 11:00 за київським часом, передає кореспондент УНН.

Сьогодні, під час засідання, слідство визначило ролі чотирьох підозрюваних, почавши з встановлення їх особи, для чого на початку розслідування було прослухано телефонні розмови, в яких говорилося і про "Буки" в зв'язку зі збитим літаком 17 липня 2014 року.

Прокурор зазначив, що на чотирьох обвинувачених у справі МН17 "імунітет комбатанта" не поширюється.

Також стало відомо і про свідчення колишніх бойовиків "ДНР", які розповіли про діяльність підозрюваних в 2014 році.

Крім того, сторона звинувачення розповіла про досягнення в вивченні роботи ракет для зенітно-ракетних комплексів "Бук".

Нагадаємо, вчора стало відомо, що міжнародні слідчі зверталися до приватних компаній для отримання супутникових зображень в рамках розслідування аварії Boeing на Донбасі. Також запити направлялися Росії, США і КНР.

Також прокурор повідомив, що МН17 не міг бути збитий військовим літаком, адже радари не фіксували їх в той момент.

Раніше УНН повідомляв, що нідерландська прокуратура в рамках розслідування аварії Boeing MH17 на Донбасі відкинула версію Росії про запуск ракети в районі села Зарощенське, яке в липні 2014 року контролювали ВСУ.

Так, під час розслідування встановлено, що, швидше за все, ракета могла бути запущена з району села Первомайське. Однак вивчаються і альтернативні місця.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП