u-niderlandakh-vyluchyly-rekordnu-partiiu-metamfetaminu-vartistiu-22-mln-yevro

У Нідерландах вилучили рекордну партію метамфетаміну вартістю 22 млн євро

 • 18855 переглядiв

Митники в порту Роттердама виявили 3,2 тонни метамфетаміну, прихованого в мішках з піском. Це найбільша партія наркотику, вилучена в історії Нідерландів, її вартість оцінюється в 22,4 млн євро.

Нідерландські митники вилучили партію метамфетаміну вагою понад 3,2 тонни і вартістю понад 22 мільйони євро, яка вважається найбільшою в історії країни. Про це повідомили у прокуратурі Нідерландів, передає УНН.

Деталі

"На початку березня 2024 року під час перевірки в порту Роттердама митниця виявила велику кількість метамфетаміну, також відомого як Crystal Meth. Його сховали у великих мішках, наповнених чимось схожим на пісок. Вантаж прибув з Мексики та призначався для компанії в містечку Ден-Хаут. Виявилося, що це була партія Crystal Meth вагою понад 3200 кілограмів торговою вартістю 22,4 мільйона євро. На сьогодні це найбільше вилучення Crystal Meth в Нідерландах", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у ході розслідування було затримано 55-річного чоловіка з Ден-Хаута. Наразі його відпустили, але він залишається підозрюваним у слідстві.

Партію наркотиків митники виявили ще на початку березня, але відомо про це стало лише зараз, бо наркотики були заховані в піщаному ґрунті, який виявився сильно забрудненим міддю та PFAS (перфторалкільні та поліфторалкільні речовини). Тож митники тривалий час шукали спосіб знищення партії наркотиків. Це вдалося зробити тільки минулого тижня. Після цього інформація стала доступна для громадськості.

Цьогоріч в декілька разів зросла кількість наркотиків, які намагались провезти через кордон України - Держмитслужба25.07.24, 16:48

Популярні

Новини по темі

Армія РФ завдала по Сумщині 69 ударів

 • 29320 переглядiв

Генштаб: на фронті відбулося 107 бойових зіткнень за добу

 • 30021 переглядiв