ukenru
u-niderlandakh-rozpovili-pro-svidkiv-spravi-mn17

У Нідерландах розповіли про свідків справи МН17

 • 14698 переглядiв

КИЇВ. 10 червня. УНН. Під час засідання суду у справі збитого над Донбасом у 2014 році Boeing МН17 стало відомо про свідків з числа колишніх учасників "ДНР". Серед них і колишній водій обвинуваченого Леоніда Харченка, передає УНН з посиланням на слова прокурора Тейса Бергера.

"Також було проведено пошук свідків, які могли б щось розповісти про підозрюваних, що здобуло результат. Наприклад, кілька колишніх бойовиків "ДНР", були заслухані в якості свідків", - розповів Бергер.

Так, до числа заслуханих свідків увійшли кілька колишніх бойовиків. Свідок з позивним "Батя", який займався логістичним напрямком у бойовиків в "ДНР".

Також свідок S14, заявив, що служив в "розвідці "ДНР", яку очолював Сергій Дубінський.

Свідок S21 заявив, що в "ДНР" він перебував у підпорядкуванні Харченко і брав участь у вивезенні зенітного ракетного комплексу Бук в Росію увечері 17 липня 2014 року.

Свідок S29 розповів про перебування в "ДНР", починаючи з червня 2014 року, "серед іншого згадавши російського підполковника, яким, імовірно, є обвинувачений Пулатов", а також "про транспортування важких озброєнь, які, за його спостереженнями, на регулярній основі надходили з РФ".

"Ці та інші свідки зробили заяви про свої спостереження під час їх перебування в ДНР в 2014 році, в тому числі, і про підозрюваних", - розповів прокурор.

Нагадаємо, що в судовому комплексі "Сгіпгол" триває третій день судового засідання у справі збитого над Донбасом у 2014 році малазійського Boeing МН17. Сторона звинувачення розповіла про досягнення у вивченні роботи ракет для зенітно-ракетних комплексів "Бук".

Українські Національні Новини

Політика