ukenru
u-neviznanomu-pridnistrovyi-do-15-tisyach-viyskovikh-ale-mi-yikh-ne-duzhe-boyimosya-zelenskiy

У невизнаному Придністров’ї до 15 тисяч військових, але ми їх не дуже боїмося – Зеленський

 • 100743 переглядiв

КИЇВ. 13 травня. УНН. Наступ росії на Україну з боку невизнаного Придністров’я цілком можливий. Проте Україна не бачить дуже великої загрози, оскільки там може бути до 15 тисяч військових, які не дуже готові. Про це повідомив президент України Володимир Зеленський в інтерв’ю італійському каналу Rai 1, передає УНН.

Цитата

"У Придністров’ї може бути атака, там ми розуміємо, що 100% людей контролює росія. Військові там як місцеві, так і росіяни... Там немає ніякої цивілізації, там хаос. Що стосується людей, ми розуміємо, що там може бути до 15 тисяч угруповання, але воно не дуже готове... У них немає кордонів з рф, тільки з нами й Молдовою. Додаткових військових вони можуть мати тільки з неба, висадка десанту тощо. Ця частина угруповання, якщо вони підуть, ми їх не дуже боїмося, тому що там з цих 15 тисяч вміють воювати до 3 тисяч людей наскільки ми знаємо. Це може бути виклики, але ми не бачимо там дуже великої загрози", - розповів Зеленський.

Доповнення

Помічник голови Держприкордонслужби України — прессекретар Андрій Демченко повідомляв, що росія може використати невизнане Придністров’я для нарощування агресії проти України.

Речник Міністерства оборони України Олександр Мотузяник заявив, що російські війська у невизнаному Придністров’ї наразі перебувають у повній бойовій готовності. Місцеві збройні формування також несуть свою службу у посиленому режимі.

Українські Національні Новини

Суспільство