ukenru
u-nazk-ochikuyut-na-pidtrimku-yebrr-v-modernizatsiyi-reyestru-deklaratsiy

У НАЗК очікують на підтримку ЄБРР в модернізації реєстру декларацій

 • 10243 переглядiв

КИЇВ. 31 жовтня. УНН. Національне агентство з питань запобігання корупції розраховує на підтримку міжнародних партнерів у питання модернізації реєстру декларацій. Про це повідомили в пресслужбі НАЗК, передає УНН.

"Т.в.о. Голови Національного агентства Наталія Новак обговорила з представниками Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) в Україні питання оновлення інституційної спроможності НАЗК, наступні кроки у боротьбі з корупцією та залучення міжнародних партнерів до цих процесів", - йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що внаслідок змін до Закону України "Про запобігання корупції", НАЗК отримало низку нових інституційних інструментів, таких як автоматизований доступ до Спадкового реєстру, Єдиний реєстр довіреностей і Реєстр актів цивільного стану. Крім того, НАЗК має право отримувати від нотаріусів інформацію про правочини суб’єктів декларування.

"Оскільки на момент впровадження Реєстру електронних декларацій у 2016 році НАЗК не мало власного майданчика, реєстр було розміщено на орендованому обладнанні в Державному підприємстві "Українські спеціальні системи". Наразі Національне агентство розробило техніко-економічне обґрунтування та технічне завдання на модернізацію цього реєстру, де зазначено про необхідність закупівлі обладнання і розміщення його у власному Центрі обробки даних. Водночас у бюджеті, який виділяється Агентству на 2020 рік, не передбачено закупівлю такого обладнання в повному обсязі. Тому у вирішенні цього питання нам буде потрібна допомога міжнародних партнерів", – сказала керівник управління інформаційно-аналітичних систем та захисту інформації Анна Ковтуненко.

За її словами, модернізація реєстру дозволить збільшити кількість одночасних сесій користувачів реєстру, створити форму е-повідомлення про відкриття валютного рахунку та запровадити нову форму е-декларації та повідомлення про суттєві зміни в майновому стані.

Нагадаємо, 18 жовтня закон про перезапуск НАЗК набув чинності.

Українські Національні Новини

Суспільство