ukenru
u-nato-prokomentuvali-zdobuttya-ukrayinoyu-statusu-partnera-z-rozshirenimi-mozhlivostyami

У НАТО прокоментували здобуття Україною статусу партнера з розширеними можливостями

 • 13670 переглядiв

КИЇВ. 12 червня. УНН. У НАТО розповіли, які можливості отримує Україна зі здобуттям статусу партнера з розширеними можливостями. Про це повідомляє УНН з посиланням на пресслужбу Альянсу.

“У п'ятницю 12 червня 2020 року Північноатлантична рада визнала Україну партнером з розширених можливостей. Цей статус є частиною ініціативи НАТО з питань взаємодії, яка має на меті підтримувати та поглиблювати співпрацю між союзниками та партнерами, які зробили вагомий внесок в операції та місії під проводом НАТО”, - йдеться у повідомленні.

Вказано, що як партнер НАТО, Україна надала війська для операцій союзників, у тому числі в Афганістані та Косові, а також для сил реагування НАТО та для навчань НАТО. В НАТО високо цінують ці внески, які свідчать про прихильність України до євроатлантичної безпеки.

“Як партнер з розширених можливостей, Україна буде користуватись індивідуально розробленими можливостями для підтримки таких внесків. Сюди входить розширений доступ до програм та навчань з оперативної взаємодії, а також більш широкий обмін інформацією, включаючи засвоєною на уроках”, - повідомили в Альянсі.

Зазначається, що Україна є одним із шести партнерів з розширеними можливостями, разом з Австралією, Фінляндією, Грузією, Йорданією та Швецією. Кожен з партнерів має індивідуальні стосунки з НАТО, засновані на областях, що становлять взаємний інтерес.

"Це рішення визнає вагомий внесок України в місії НАТО та свідчить про постійну прихильність Альянсу до своїх партнерських відносин, незважаючи на пандемію COVID-19 ", - заявила прессекретар НАТО Оана Лунгеску.

Повідомляється, що статус України, як партнера з розширеними можливостями, не передрішає жодних рішень щодо членства в НАТО. НАТО з країнами-союзниками продовжують заохочувати та підтримувати Україну в її реформаторських зусиллях, у тому числі в секторі безпеки та оборони, цивільному контролі та демократичному нагляді, та у боротьбі з корупцією.

Нагадаємо, Україна стала учасницею партнерства розширених можливостей НАТО.

Українські Національні Новини

Політика