ukenru
u-nato-prokomentuvali-vibukhi-u-pridnistrovyi-tam-zanepokoyeni

У НАТО прокоментували вибухи у Придністров'ї: там "занепокоєні"

 • 112960 переглядiв

КИЇВ. 26 квітня. УНН. У НАТО висловили стурбованість подіями, що розгортаються на території невизнаної республіки Придністров'я. Про це йдеться у заяві представника альянсу, поширеній серед журналістів, пише УНН з посиланням на журналіста Радіо Свобода Рікарда Йозвяка.

Цитата

"Ми стурбовані серією вибухів, що прогриміли останніми днями у Придністров'ї Республіки Молдова. Молдова є давнім партнером НАТО", - заявили в Альянсі.

Деталі

У НАТО нагадали, що неспровокована війна росії проти України порушила мир у Європі, і Кремль заявив, що його цілі не обмежуються Україною.

"Ми бачили спроби росії організувати теракти під чужим прапором у сусідній Україні, тому уважно слідкуватимемо за подіями в Молдові. Неприпустимо, щоб росія якимось чином загрожувала Молдові, незалежній країні. Придністров'я є частиною Молдови, і НАТО повністю підтримує суверенітет та територіальну цілісність Молдови", - сказано у заяві.

Контекст

25 квітня повідомлялося про вибухи в Тирасполі. Сьогодні, 26 квітня, повідомлялося, що у невизнаному Придністров'ї підірвали дві вежі зв'язку.

Спікер Одеської ОВА Сергій Братчук заявив, що росія посилює провокації в окупованому Придністров'ї.

Сьогодні стало відомо, що так зване "керівництво" невизнаного Придністров'я найближчим часом "прийме рішення на захист інтересів республіки".

У Держприкордонслужбі вважають, що не можна виключати Придністров'я як територію, яку зможе використати росія для подальших дій щодо України.

Додамо

Раніше в.о. командувача військ центрального військового округу росії рустам міннекаїв заявив, що під час другої фази так званої "військової операції" на території України буде забезпечено "вихід у Придністров'ї, де також зафіксовано факти утиску російськомовного населення".

Українські Національні Новини

Новини Світу