ukenru
u-nastupnomu-rotsi-v-ukrayini-planuyut-vidnoviti-4-tis-km-dorig

У наступному році в Україні планують відновити 4 тис. км доріг

 • 11362 переглядiв

КИЇВ. 12 листопада. УНН. Міністр інфраструктури Владислав Криклій заявив, що у планах міністерства відновити 4 тис. км доріг у 2020 році. Про це повідомляє УНН з посиланням на пресслужбу Міністерства інфраструктури.

"4000 км доріг буде відновлено у 2020 році, наступний крок - якісні дороги до опорних шкіл та лікарень у регіонах", - сказав міністр інфраструктури України Владислав Криклій.

Міністр зазначив, що на реконструкцію доріг уряд виділить 73 млрд грн, що більше, ніж у попередні роки на майже 40%.

"Ці кошти ми витрачатимемо раціонально. Дороги державного та міжнародного значення ми будемо ремонтувати капітально, або реконструювати. Тоді дороги служитимуть мінімум 10-15 років без ремонтів", - зазначив Владислав Криклій.

Також міністр додав, що спершу дорогами з’єднають між собою обласні центри та районні центри з обласними. Це має створити додатковий імпульс для бізнесу.

"Але людям більше доводиться їздити своїм містом або районом. Разом з місцевою владою робимо дороги між населеними пунктами та районами. І головне - робимо дорогу до кожної опорної школи, лікарні, інших соціальних об’єктів", - додав Владислав Криклій.

Міністр зазначив, що їхня мета – за декілька років зробити реальною подорож з Харкова до західного кордону машиною за 10 годин.

Окрім того, для зниження аварійності на дорогах в Мінінфраструктури планують встановлювати пішохідні переходи, світлофори та освітлення.

"Щоб зберегти людські життя, Міністерство інфраструктури планує заборонити для перевезення пасажирів використання переобладнаних автобусів; транспортних засобів, які не обладнані ременями безпеки (крім міських маршрутів); автобусів, а контроль за дотриманням робочого часу водіями будуть забезпечувати автоматичні пристрої", - повідомили у пресслужбі.

Нагадаємо, в уряді планують боротися з перезавантаженими фурами на українських дорогах.

Українські Національні Новини

Економіка