ukenru
u-nasa-rozpovili-koli-planuyut-zapustiti-misiyu-psyche

У NASA розповіли, коли планують запустити місію Psyche

 • 298804 переглядiв

КИЇВ. 29 жовтня. УНН. Космічну місію Національного управління з аеронавтики і дослідження космічного простору (NASA) Psyche вирішили продовжити, її планують запустити 10 жовтня 2023 року. Про це повідомляє УНН з посиланням на сайт NASA.

Деталі

На початку цього року Psyche (Психея) пропустила запланований на 2022 рік запуск через проблеми з розробкою місії, що призвело до внутрішнього аналізу того, чи зможе місія подолати ці проблеми для успішного запуску у 2023 році. Аналіз продовження/припинення роботи був проведений на основі запропонованого проекту перепланування місії та окремого незалежного аналізу, замовленого в червні NASA та Лабораторією реактивного руху агентства в Південній Каліфорнії, яка досліджувала причини затримки.

"Я високо ціную наполегливу роботу незалежної комісії та команди JPL, спрямовану на успіх місії", - заявив Томас Зурбухен, помічник адміністратора Управління наукових місій NASA у Вашингтоні.

"Уроки, отримані під час роботи Psyche, будуть застосовані до всього нашого портфоліо місій. Я в захваті від наукових знань, які Psyche надасть протягом свого життя, і від його обіцянки сприяти нашому розумінню ядра нашої власної планети", - додав він.

Зазначається, що незалежна наглядова рада все ще завершує роботу над своїм звітом, який разом з відповіддю NASA буде оприлюднений після завершення.

Команда місії продовжує завершувати тестування польотного програмного забезпечення космічного апарату в рамках підготовки до запуску, який заплановано на 2023 рік. Новий профіль польоту схожий на той, що був спочатку запланований на серпень 2022 року, з використанням гравітаційної підтримки Марса у 2026 році, щоб відправити космічний апарат на шляху до астероїда "16 Психея".

Очікується, що з датою запуску в жовтні 2023 року космічний корабель Psyche прибуде до астероїда в серпні 2029 року.

Довідка

Місія Psyche (Психея) необхідна для дослідження походження планетарних ядер за допомогою вивчення металевого астероїда "16 Психея".

Місія матиме змогу охарактеризувати геологію, форму і елементний склад, магнітне поле і розподіл маси "16 Психеї". Очікується, що місія покращить розуміння небулярної гіпотези і внутрішньої структури планетних систем.

Нагадаємо 

NASA планує запустити ракету Artemis I на Місяць 14 листопада.

Українські Національні Новини

Технології