u-mzs-vidpovili-na-zaklik-bilogo-domu-do-reform-dlya-priyednannya-do-nato

У МЗС відповіли на заклик Білого дому до реформ для приєднання до НАТО

 • 774917 переглядiв

КИЇВ. 6 липня. УНН. У Міністерстві закордонних справ у відповідь на заклик Білого дому про проведення Україною реформ, аби відповідати стандартам НАТО, закликали реформувати ставлення Заходу до росії. Таку заяву у четвер поширив речник МЗС України Олег Ніколенко, передає УНН.

Цитата

"Звернули увагу на заяву речниці Білого дому про необхідність проведення Україною реформ, аби відповідати стандартам НАТО, перш ніж приєднатися до Альянсу", - написав Ніколенко у Facebook.

Він зазначив, що США – провідний союзник України у протидії збройній агресії росії. І ми надзвичайно вдячні всім американцям, які підтримують Україну.

"Окрім України, зараз в світі немає жодної іншої країни, яка би проводила таку кількість реформ в умовах масштабної війни на своїй території. Докорінні внутрішні перетворення в Україні невідворотно продовжуватимуться", - зазначив Ніколенко і додав: "Водночас вважаємо, що одна реформа у світі залишається незавершеною. Це – ставлення Заходу до ролі росії в архітектурі євроатлантичної безпеки".

"Щойно наші партнери будуть розглядати питання членства України в НАТО без озирання на москву, стане очевидним, що надання Україні запрошення до членства в Альянсі вже на цьому етапі відповідає безпековим інтересам союзників, стане важливим кроком задля відновлення миру в Україні і Європі загалом та унеможливлення повторення російської агресії в майбутньому", - наголосив Ніколенко.

Доповнення

США вкотре наголосили на важливості впровадження реформ для входу України в НАТО.

Президент України Володимир Зеленський раніше заявляв, що путін загнав себе в глухий бункер, у НАТО не мають озиратися на кремль при ухваленні рішень.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Вінницька лікарня ШМД отримала сучасний ангіограф

     • 859078 переглядiв