u-mzs-rumunii-vyklykaly-posla-rf-cherez-padinnia-rosiiskoho-drona-kamikadze-na-svoii-terytorii

У МЗС Румунії викликали посла рф, через падіння російського дрона-камікадзе на своїй території

 • 27689 переглядiв

Румунія також наполегливо вимагає припинення неодноразових нападів на українське населення та цивільну інфраструктуру,

Міністерство закордонних справ Румунії викликало посла рф в Бухаресті валерія кузьміна після падіння російського безпілотника на території країни. Про це йдеться в заяві МЗС Румунії, передає УНН.

Деталі 

У дипломатичному відомстві наголошують, що цей випадок став новим порушенням повітряного простору Румунії, що суперечить міжнародному праву. 

МЗС висловлює рішучий протест у зв'язку з інцидентом, спричиненим неконтрольованим падінням безпілотника, який використовувався в атаці на українську портову інфраструктуру в ніч з 13 на 14 грудня, в безлюдному периметрі, розташованому приблизно за 4 км вище за течією від міста Грінду

- йдеться в заяві.

Румунія також наполегливо вимагає припинення неодноразових нападів на українське населення та цивільну інфраструктуру, а також безвідповідальної ескалації російською федерацією безпекової ситуації, в тому числі на кордоні між Румунією та Україною.

МЗС поінформувало та проводить консультації з союзниками по НАТО щодо подій на кордоні між Румунією та Україною, включаючи сьогоднішній інцидент. Крім того, Міністерство закордонних справ викличе главу дипломатичної місії російської федерації

- резюмували в Міністерстві закордонних справ Румунії.

Доповнення

Також у МЗС Румунії вкотре заявили про рішуче засудження цих атак проти цивільних об'єктів, які порушують норми міжнародного гуманітарного права та кваліфікуються як воєнні злочини.

Нагадаємо

Під час нічної атаки росіян на Україну, один із "шахедів" впав на територію Румунії. Міністерство оборони Румунії повідомило про вирву в 1,5 метра в дельті Дунаю біля румунського села Грінд, за 6,5 кілометра від українського кордону. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Повітряні Сили за ніч знищили 41 "шахед"

Володимир Омельченко

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Ворог атакував Хмельниччину "кинджалом", є приліт - Ігнат

     • 82161 переглядiв

    Фінал Нацвідбору на Євробачення відбудеться 3 лютого

     • 77168 переглядiв